Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

"ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ" ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ("BOATS" YOGURTLOU EGGPLANTS)




Για τη συνταγή αυτή χρησιμοποιούμε μικρές στρογγυλές μελιτζάνες που τις κόβουμε στα δύο και χαράζουμε στραυρωτά το εσωτερικό τους.Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και τις τοποθετούμε σε μια σειρά ραντισμένες με λάδι. Ψήσιμο μισή ώρα  ώστε να μαλακώσει το εσωτερικό τους. Τις τοποθετούμε εκ νέου πάλι σε ταψί και βαθουλώνουμε με κουτάλι το εσωτερικό τους. Τοποθετούμε τριμμένο τυρί φέτα, αλατοπιπερώνουμε και σάλτσα ντομάτας και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μετά χτυπάμε γιαούρτι με 2-3 αυγά και περιχύνουμε  τις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε πάπρικα και ρίγανη και προαιρετικά τριμμένα κίτρινα τυριάσε κάθε μισή μελιτζάνα λεπτή φέτα ντομάτας και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήσιμο μισή ώρα.


For this recipe we use small round eggplants that we cut in half. and score diagonally on their insides. Lay non-stick paper on a baking tray and place them in a row sprinkled with oil. Bake for half an hour to soften the inside. We place them again in a baking tray and hollow out their insides with a spoon. Place grated feta cheese, season with salt and pepper, tomato sauce and chopped parsley. Then beat yogurt with 2-3 eggs and pour over the eggplants, sprinkle with paprika and oregano and optionally grated yellow cheese on each half of the eggplant, a thin slice of tomato and pour over olive oil. Bake for half an hour.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger