Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

ΤΡΥΚ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΛΑΦΡΥ ΜΟΥΣΑΚΑ (TRICK FOR A SUCCESSFUL LIGHT MOUSAKA)

Για να γίνει νόστικος ένας επιτυχημένος ένας ελαφρύς μουσακάς πρώτα κόψτε τις μελιτζάνες σε ομοιόμορφες φέτες που δεν τις τηγανίζουμε, αλλά τος ψήνουμε ελαφρά 20 λεπτά σε στους 200Κ. Επίσης κόψτε μια πατάτα σε πάρα πολύ λεπτές φέτες που επίσης τη στεγνώνετε ελαφρά σε φούρνο. Κάνουμε μια δόση κιμά για μακαρόνια χρησιμοποιώντας πολύ λίγο λάδι. Η κυρίως λιπαρή ουσία γιαυτό το φαγητό είνια το βούτρυρο που χρησιμοποιείται στη μπεσαμέλ. Στρώνουμε στο κάτω μέρος του ταψιού τις λεπτότατες φέτες πατάτας μια στρώση μελιτζάνες, τον κιμά ανακατεμένο με δυο τρεις κουταλιές μπεσαμέλ, τις υπόλοιπες μελιτζάνες, τη μπεσαμέλ ανμεμειγμένη με δύο αυγά χτυπημένα καιτριμμένα κίτρινα τυριά. Στη επιφάνεια πασπαλίζουμς πολύτριμμένη παρμεζάνα για να δημιοργηθεί κρούστα με το ψήσιμο.
To make a successful light moussaka delicious, first cut the eggplants into uniform slices that we do not fry, but lightly bake for 20 minutes at 200K. Also cut a potato into very thin slices and dry it slightly in the oven. Make a batch of minced meat for spaghetti using very little oil. The main fatty substance for this dish is the butter used in the béchamel. Place the thin slices of potato on the bottom of the pan, a layer of eggplants, the minced meat mixed with two or three spoons of béchamel, the rest of the eggplants, the béchamel mixed with two beaten eggs and grated yellow cheese. Sprinkle grated parmesan on the surface to create a crust during baking.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger