On my foray into the mountains yesterday I picked enough nettles to make a pie. So I thought of keeping the very large nettle leaves and making dumplings. I mixed grated dry onion, finely chopped onion, fresh mint, parsley, dill, salt, pepper, allspice and glazed rice. He chose about forty nettle leaves and putting a spoonful of the filling, I wrapped dolmades, placed them in a pot and added oil, lemon juice and the same amount of water. I placed a plate and a stone on top and boiled them only 10 minutes from the moment the boiling starts. That's why I used glaciated rice that boils gently. They are eaten both hot and cold.
Θέλοντας να μεταδώσω τις χειροτεχνικές μου γνώσεις δημιούργησα αυτή την ιστοσελίδα με σκοπό να δημοσιεύω μια ανακοίνωση κάθε μέρα ώστε να γίνουν 365 όσες & οι μέρες του χρόνου. Wanting to spread the knowledge of my craft I created this site to put up a post every day to make 365 those are the days of the year
Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΠΟ ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΦΥΛΛΑ (DUMPLINGS FROM NETTLE LEAVES)
Στην προχθεσινή μου επιδρομή στα βουνά μάζεψα αρκετές τσουκνίδες για να φτιάξω πίτα. Σκέφτηκα λοιπόν να κρατήσω τα πολύ μεγάλα τσουκνιδόφυλλα κια να φτιάξω ντολμαδάκια. Ανέμειξα λοιπόν τριμμένο κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο δυόσμο, μαϊντανό , άνηθο, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και ρύζι γλασέ. Διάλεξε περίπου σαράντα φύλλα τσουκνίδας και βάζοντας ένα κουταλάκι από τη γέμιση, τύλιξα ντολμαδάκια, τα τοποθέτησα σε κατσαρόλα προσέθεσα λάδι, χυμό λεμονιού και ανάλογο νερό. τοποθέτησα από πάνω ένα πιάτο και μια πέτρα και τα έβρασα μόνο 10 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Γιαυτό χρησιμοποίησα ρύζι γλασέ που βράζει γλήγορα . Τρώγονται και ζεστά και κρύα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου