Ένας εξαιρετικός καλοκαιρινός μεζές που μπορείτε να τον μαγειρέψετε αν έχετε φρέσκα κολοκυθολούλουδα.
Μαζέψτε τα κολοκυθολούλουδα πρωΐ- πρωΐ με τη δροσιά. Πρέπει να έχετε αρκετά λουλούδια πάνω από είκοσι. Αφού αφαιρέσετε το στήμονα στο κέντρο. τος βάζετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Επειδή θα γεμιστούν με τυρί φέτα, παίρνεται ένα κομμάτι φέτα & αν είναι αλμυρή, το ξαρμυρίζετε. Στραγγίζετε τα λουλούδια. Κόβετε τη φέτα σε ραβδάκια. Σε κάθε λουλούδι βάζετε ένα ραβδάκι φέτα & ένα φυλλαράκι δυόσμο & κλείνετε το λουλούδι. Κάνετε ένα χυλό από ασπράδια αυγού και αλεύρι. Τα τηγανίζετε τα στραγγίζετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί. Σερβίρονται μαζί με τζατζίκι.
An excellent summer meze that you can cook if you have fresh zucchini flowers.
Μαζέψτε τα κολοκυθολούλουδα πρωΐ- πρωΐ με τη δροσιά. Πρέπει να έχετε αρκετά λουλούδια πάνω από είκοσι. Αφού αφαιρέσετε το στήμονα στο κέντρο. τος βάζετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Επειδή θα γεμιστούν με τυρί φέτα, παίρνεται ένα κομμάτι φέτα & αν είναι αλμυρή, το ξαρμυρίζετε. Στραγγίζετε τα λουλούδια. Κόβετε τη φέτα σε ραβδάκια. Σε κάθε λουλούδι βάζετε ένα ραβδάκι φέτα & ένα φυλλαράκι δυόσμο & κλείνετε το λουλούδι. Κάνετε ένα χυλό από ασπράδια αυγού και αλεύρι. Τα τηγανίζετε τα στραγγίζετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί. Σερβίρονται μαζί με τζατζίκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου