Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

ΠΟΥΡΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΨΑΡΙΟΥ (PURE SERVED IN FISH-SHAPED FORM)


Αυτή την τσίγγινη φόρμα την έχω από τη νουνά μου & χρονολογείται από το τέλος της δεκαετίας του 20, σχεδόν εκατό χρόνια !!!!! Θυμάμαι να ψήνει εκεί το γλυκό του καιρού της την "πουτίγκα" Δηλ. καρυδόπιτα σε φόρμα, να σιροπιάζει το γλυκό & να το γαρνίρει με μαρέγκα σχηματίζοντας τα λέπια, καθώς & κομμένα γλυκά του κουταλιού για τις λεπτομέρειες, δίνοντας το σχήμα ενός αληθινού ψαριού!
Εγώ έκανα κάτι πιο απλό: Αφού έστρωσα μεμβράνη τροφίμων για να ξεφορμάρεται εύκολα. έβαλα εκεί ένα μείγμα από πουρέ πατάτας & αρακά βρασμένου, περασμένα από το μύλο τα οποία έβρασα με λίγο βούτυρο & γάλα& ανάλογο αλάτι & πιπέρι. Προσέθεσα μετά ψιλοκομμένο φιλέτο γαλοπούλας και τριμμένο κίτρινο τυρί & μερικές κουταλιές μαγιονέζα. έμεινε μερικές ώρες στο ψυγείο, την ξεφορμάρισα & τη γαρνίρισα.  Για το γαρνίρισμα χρησιμοποίησα μισές ελιές για τα μάτια, λωρίδες κόκκινης πιπεριάς ψημένης & ροδέλες από καρότα ελαφρά ζεματισμένες. 
I have this tin form from my godmother & it dates from the end of the 20's, almost a hundred years !!!!! I remember baking the sweet of her time there, the "pudding", ie walnut pie in a form, syruping the sweet & garnishing it with meringue forming the scales, as well as cut spoon sweets for the details, giving the shape of a real fish!
I did something simpler: After layering food film to make it easy to unmold. I put there a mixture of mashed potatoes & boiled peas, passed through the grinder which I boiled with a little butter & milk & similar salt & pepper. I then added chopped turkey fillet and grated yellow cheese & A few tablespoons of mayonnaise. It stayed in the fridge for a few hours, I unmolded it & garnished it. For the garnish I used half olives for the eyes, strips of roasted red pepper & slices of carrots slightly scalded.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger