Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ (BREADS IN THE MIXER)

 


Στον κάδο του μίξερ βάζουμε ενάμισι φλιτζάνι χλιαρό νερό, 2 κ. γ ζάχαρη, 1 φακελάκι μαγιά, ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1κ.σ μαλακό βούτυρο και ένα φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ. γ αλάτι , ανακατεύουμε και ρίχνουμε με δόσεις ακόμα 3 φλιτζάνια αλεύρι περίπου & συνεχίσουμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα 10 λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη και το αφήνουμε στο φούρνο που το είχαμε στο 50°βαθμούς για 1 ώρα να διπλασιαστεί. Πατήσουμε να ξεφουσκώσει και χωρίζουμε 1/4. Το υπόλοιπο πλάθουμε 5 μπάλες, τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα σε σχήμα στεφανιού. Με τη ζύμη που κρατήσαμε φτιάχνουμε 5 στριφτά κορδόνια. Τα τοποθετούμε τριγύρω στις ενώσεις. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει. Μετά αλείφουμε με κρόκο αυγό και πασπαλίζουμε το κάθε μπαλάκι με διαφορετικό καρπό. Εγώ έβαλα:σουσάμι, καρύδι, φουντούκι αμύγδαλο, μαυροσούσουμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα .

In the bucket of the mixer put one and a half cup of lukewarm water, 2 kg of sugar, 1 sachet of yeast, mix. Add 1 tbsp soft butter and a cup of flour for all uses 1 kg of salt, mix and add in portions about 3 more cups of flour & continue to knead on low speed for 10 minutes. Cover the dough and leave it in the oven at 50 ° for 1 hour to double. Press to deflate and separate 1/4. We shape the rest into 5 balls, place them in a shallow pan with oil glue in the shape of a wreath. With the dough we kept we make 5 twisted cords. We place them around the joints. Cover with a towel and leave to rise. Then spread egg yolk and sprinkle each ball with a different fruit. I put: sesame, walnut, hazelnut, almond, black sesame. Bake in a preheated oven at 200 degrees for 20-30 minutes until golden.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger