Έφτιαξα το κέικ μανταρίνι της Γκόλφως Νικολού με εξαιρετική επιτυχία . Ανήκει στη ν κατηγορία των Spongecake & είναι πανεύκολο, με μόνη διαφορά πως αντικατέστησα τη ζάχαρη με μισή ποσότητα στέβια, (δηλ. 100 γρ. στέβια αντί 200 γραμ. ζάχαρη) & ελάττωσα τ ο αλεύρι κατά 20 γραμ. για να μπορεί να καταναλωθεί & από διαβητικούς. Επίσης αντί για στραγγιστό γιαούρτι έβαλα πρόβειο (αυτό είχα).
ΥΛΙΚΆ για μια φόρμα 18 εκ. είναι μικρή μπορείτε και σε πυρέξ ή ταψάκι μακρόστενο φορμάκι μιας χρήσης, εγώ χρησιμοποίησα φόρμα από σιλικόνη.
3 μανταρίνια χωρίς φλούδα
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη 130 καλαμποκέλαιο 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1 βανίλια ξύσμα ενός μανταρινιού 320 φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του) Ψήσιμο στους 170 βαθμούς ΄σε φούρνο με αντιστάσεις 50-55 λεπτά.Τρόπος κατασκευής εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=NjKlKUMwF1c
I made the cake of mandarin Golfo Nikolou with great success. It belongs to the n category of Spongecake & it is very easy, with the only difference that I replaced the sugar with half the amount of stevia, (ie 100 g of stevia instead of 200 g of sugar) & I reduced the flour by 20 g so that it can be consumed & from diabetics. Also instead of strained yogurt I put sheep (that I had).
INGREDIENTS for an 18 cm mold is small you can also in a pyrex or pan long narrow disposable mold, I used a silicone mold.
3 tangerines without peel
3 eggs
200 gr. sugar
130 corn oil
150 gr. yoghurt
1 vanilla
zest of a mandarin
320 flour (self-inflating)
Bake at 170 degrees in an oven with 50-55 minutes.
How to cook here:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου