Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

ΑΡΝΙ "ΚΑΠΑΜΑ" (LAMB "KAPAMA")


Ένα χειμωνιάτικο φαγητό ,αγαπημένο της μητέρας μου μαγειρεμένο με τιν τρόπο που το μαγείρευε εκείνη. Γίνεται με αρνίσιο κρέας κατά προτίμηση από μικρό αρνί. 

Πλένουμε,καλά το κρέας. Στα κομμάτια του αρνιού κολλάει το αλεύρι, γιαυτό το αλευρώνουμε καλά. Σε αντικολλητικό τηγάνι,βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε το κρέας,σε μεγάλη κατσαρόλα.  Ρίχνουμε μέσα στο λάδι που χρησιμοποιήσαμε το κομμένο κρεμμύδι και 2 κουταλιές σούπας αλεύρι. Τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Ρίχνουμε αρκετό ζεστό νερό. ρίχνουμε το κρεμμύδι με το αλεύρι &  ανακατεύουμε. Έτσι το αλεύρι,δεν κάθεται και διαλύεται στο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα. Άμα έχει βράσει, το βγάλουμε,γεμίζουμε ένα γυάλινο βαθύ πιάτο με ζωμό. Σ’ ένα άλλο πιάτο, χτυπάμε το ασπράδι με το λεμόνι.Όταν ασπρίσει προσθέτουμε και τον κρόκο,συνεχίζοντας το χτύπημα,ώσπου να διαλυθεί. Προσθέτουμε το αυγολέμονο,σχεδόν σταγόνα- σταγόνα στο πιάτο με το ζωμό,ανακατεύοντας καλά. Δηλ. το αποτέλεσμα είναι μια πηχτή σούπα. Τρώγεται ζεστό.

Wash the meat well. The flour sticks to the pieces of lamb, so we grind it well. In a non-stick pan, put the oil and fry the meat on both sides. Put the meat in a large saucepan. Pour in the oil we used the chopped onion and 2 tablespoons of flour. Fry until golden brown. Quench with a glass of white wine. Pour enough hot water. add the onion with the flour & mix. Thus, the flour does not sit and dissolves in water. Add salt and pepper. Lower the heat and boil for 1 hour. When it has boiled, take it out, fill a deep glass dish with broth. In another dish, beat the egg white with the lemon. When it turns white, add the yolk, continuing to beat, until it dissolves. Add the eggnog, almost drop by drop to the plate with the broth, mixing well. That is, the result is a thick soup. It is eaten hot. A winter food, my mother's favorite cooked the way she cooked it. It is made with lamb, preferably from a small lamb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger