Η maya kamenarova προτείνει αυτή τη συνταγή & την εξηγεί εδώ:
Υλικά:
4 αυγά
2φλ τσ. ζάχαρη (μπορεί να είναι και καστανή ζάχαρη)
Λίγη βανιλια
2 φλ. τσ αλεύρι
1 κ. σ. κανέλα
1 φακ.μπαίκιν πάουντερ
100 γρ βούτυρο
1 φλ. τσ. χοντροαλεσμένα καρύδια
2 μεγάλα μήλα
Χτυπώ τα αυγά με την ζάχαρη, και την βανίλια. Προσθέτω το βούτυρο το οποίο είναι λιωμένο και λίγο χλιαρό. Μετά ανακατεύω και το αλεύρι το οποίο έχω κοσκινίσει με το μπαίκιν πάουντερ. Τα μήλα είναι τριμμένα και τα ανακατεύω με την κανέλα και τα καρδιά. Προσθέτω την ζύμη και τα ανακατεύω όλα μαζί με ξύλινη κουτάλα. Βάζω το μείγμα σε ταψί με χαρτί από κάτω.Για την διακόσμηση χρησιμοποίησα λίγο από την ζύμη. Το ταψί είναι 30×30 εκ. η μπορεί να είναι 25×30.
Ψήσιμο στους 180°,για περίπου 40-45 λ. χωρίς αέρα. (εξαρτάται από το φούρνο, δοκιμάστε με οδοντογλυφίδα) .
Θα πρέπει να κρυώσει, μετά το κόβουμε. Έκανα το λάθος & αν το ξαναφτιάξω δεν θα χρησιμοποιήσω καστανή ζάχαρη, γιατί σκουραίνει το μείγμα από την αρχή, Επίσης αν κρατήσω ζύμη για γαρνίρισμα θα βάλω το μπαίκιν πάουντερ μετά το διαχωρισμό για τί διογκώνονται τα διακοσμητικά κορδόνια. Επίσης η κανέλα τα μήλα & τα καρύδια μπαίνουν μετά το διαχωρισμό της ζύμης για να υπάρχει διαφορά στο χρώμα μετά το ψήσιμο.
Maya kamenarova suggests this recipe & explains it here:
Materials:
4 eggs
2cups. sugar (can also be brown sugar)
A little vanilla
2 cups flour
1 tbsp cinnamon
1 facsimile of baking powder
100 g butter
1 cup coarsely ground walnuts
2 large apples
I beat the eggs with the sugar, and the vanilla. I add the butter which is melted and a little lukewarm. Then I mix the flour that I have sifted with the baking powder. The apples are grated and I mix them with the cinnamon and the heart. Add the dough and mix everything together with a wooden spoon. I put the mixture in a pan with paper underneath. For the decoration I used a little of the dough. The pan is 30 × 30 cm or it can be 25 × 30.
Bake at 180 °, for about 40-45 minutes without air. (depends on the oven, try with a toothpick).
It should cool, then cut it. I made the mistake & if I make it again I will not use brown sugar, because the mixture darkens from the beginning, Also if I keep dough for garnish I will put the baking powder after the separation for what the decorative cords swell. Also the cinnamon, apples & walnuts are added after the dough is separated so that there is a difference in color after baking.
Excellent taste & nice visual effect.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου