Τώρα που ο καιρός κρυώνει είναι μια ευκαιρία για ψαρόσουπα.
Η Ψαρόσουπα μπορεί να γίνει με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ή να βράσετε πρώτα τα λαχανικά & όταν μαλακώσουν να προσθέσετε τα ψάρια ή να βράσετε πρώτα τα ψάρια σε κρύο νερό 20-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους & να στραγγίσετε το ζωμό. Στο ζωμό προσθέστε τα λαχανικά κομμένα σε κομματάκια & τα μυριστικά της αρεσκείας σας ,αλάτι & πιπέρι. & στο τέλος να προσθέσετε το ψάρι καθαρισμένο από τα κόκκαλα & κομμένο σε κομματάκια. Εγώ αυγοκόβω την ψαρόσουπα πντα με ασπράδι αυγού χτυπημένο με χυμό λεμονιού πως το έκανε η μητέρα μου που το είχε μάθει από συγγενείς της στο Βόλο.
Now that the weather is cold it is an opportunity for fish soup.
Fish Soup can be made in two different ways. Either boil the vegetables first & when they soften add the fish or boil the fish first in cold water for 20-30 minutes depending on their size & drain the broth. In the broth add the vegetables cut into pieces & the spices of your choice, salt & pepper. & at the end add the fish cleaned of bones & cut into pieces. I cut the egg soup pnta with egg white beaten with lemon juice as my mother who had learned it from her relatives in Volos did.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου