Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

"ΠΕΤΑΛΑΚΙΑ" & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ("PETALS" & ROSES WITH YOGHURT DOUGH)


Ακολουθώντας τις οδηγίες του video εδώ: 
https://www.youtube.com/watch?v=046_1vG4kxY&feature=emb_logo έφτιαξα αυτά τα πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού ζε σχήμα πετάλου ή τριαντάφυλλου. Τα μισά αλμυρά με γέμιση τριμμένης φέτας ανθότυρου & ψιλοκομμένου ζαμπόν, τα άλλα με γλυκιά ζύμη με γέμιση ταχινιού & μαρμελάδας & πασπαλισμένα με σουσάμι ή τριανταφυλλάκια με γέμιση  κομμάτια σοκολάτας & πασπαλισμένα με μαύρο σουσάμι.

Υλικά:

75 ml (5 κουταλιές σούπας) ελαιόλαδο

200ml (1 κεσεδάκι) γιαούρτι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 αυγό

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

420-450gr (λίγο πάνω από 3 κούπες) αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις

Για γλυκές εφαρμογές, επιπλέον:

100gr (1-2 λιγότερη από μισή κούπα) ζάχαρη

Ξύσμα λεμονιού

Following the instructions of the video here:

https://www.youtube.com/watch?v=046_1vG4kxY&feature=emb_logo Half savory stuffed with grated feta cheese & chopped ham, the other with sweet dough stuffed with tahini & jam & sprinkled with sesame seeds or roses stuffed with pieces of chocolate & sprinkled with black sesame seeds.


Υλικά:

75 ml (5 tablespoons) olive oil

200ml (1 cup) yogurt

1 sachet of dry yeast

1 egg

1 tablespoon sugar

Or teaspoon of salt

420-450gr (just over 3 cups) hard flour or for all uses

For sweet applications, in addition:

100gr (1-2 less than half a cup) sugar

Lemon zest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger