Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΠΕΖΕΔΕΣ (BEIGES)


 Έχοντας περίσσια ασπράδια από αυγά έφτιαξα με μεγάλη επιτυχία μπεζέδες.

Για να γίνουν οι μπεζέδες πρέπει οπωσδήποτε τα αυγά μα είναι σε θερμοκρασία δωματίου. για κάθε ασπράδι χρειάζονται 30 γραμ. ζάχαρη & 30 γραμ. ζάχαρη άχνη. Δηλ. χτύπησα 4 ασπράδια αυγού με λίγο κρεμόριο. Αφού άσπρισαν & φούσκωσαν έριξα χτυπώντας τη ζάχαρη & αφού χτυπήθηκαν καλά , χαμηλώνετε την ταχύτητα & ρίχνετε λίγο- λίγο τη ζάχαρη άχνη. Αφού στρώσετε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί χρησιμοποιώντας κορνέ σχηματίζετε λοφάκια. Ψήσιμο μια ώρα & 15 λεπτά σε φούρνο θερμοκρασίας 100 βαθμών ,όχι παραπάνω. Αφήνετε να κρυώσουν οι μαρέγκες μέσα στο φούρνο.

Προαιρετικά μπορείτε ν ενώσετε ανά δύο τους μπεζέδες με μια μια κρέμα χτυπωντας κρέμα γάλακτος με λιωμένη λευκή σοκολάτα. & πασπαλίστε με τριμμένο αμύγδαλο.

Having excess whites of eggs I made with great success beige.

Για να γίνουν οι μπεζέδες πρέπει οπωσδήποτε τα αυγά μα είναι σε θερμοκρασία δωματίου. για κάθε ασπράδι χρειάζονται 30 γραμ. ζάχαρη & 30 γραμ. ζάχαρη άχνη. Δηλ. χτύπησα 4 ασπράδια αυγού με λίγο κρεμόριο. Αφού άσπρισαν & φούσκωσαν έριξα χτυπώντας τη ζάχαρη & αφού χτυπήθηκαν καλά , χαμηλώνετε την ταχύτητα & ρίχνετε λίγο- λίγο τη ζάχαρη άχνη. Αφού στρώσετε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί χρησιμοποιώντας κορνέ σχηματίζετε λοφάκια. Ψήσιμο μια ώρα & 15 λεπτά σε φούρνο θερμοκρασίας 100 K ,όχι παραπάνω. Αφήνετε να κρυώσουν οι μαρέγκες μέσα στο φούρνο.

Optionally you can combine the beiges in pairs with a whipped cream with melted white chocolate. & sprinkle with grated almond.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger