Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ (CARROT CAKE WITH CLAZE)


Επηρεασμένη από τις οδηγίες εδώ: https://akispetretzikis.com/el/categories/keik/eykolo-keik-karotoy 

έφτιαξα αυτό το κέικ καρότου, τοποθετώντας τα κάτωθι υλικά στον αρτοπαρασκευαστή με τη σειρά που αναφέρονται. 

  • 300 γρ. πουρέ καρότου, 
  • 3 αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/3 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • Επέλεξα το πρόγραμμα μόνον ζύμωμα & μετά την ανάμιξα τοποθέτησα το μείγμα σε φόρμα από σιλικόνη με τρύπα στη μέση& το έψησα σε μέτριο φούρνο 1 ώρα.
  • Αφού το ξεφορμάρισα το γαρνίρισα με ένα ελαφρύ γλάσο χτυπώντας λίγη κρέμα γάλακτος με ανθότυρο & άχνη ζάχαρη& το πασπάλισα με τριμμένα καρύδια που ταιριάζουν γευστικά πολύ με το καρότο. 
Influenced by the instructions here:

https://akispetretzikis.com/el/categories/keik/eykolo-keik-karotoy

I made this carrot cake by placing the following ingredients in the baker in the order listed.

300 gr. carrot puree,

3 eggs

250 gr. granulated sugar

1/3 tbsp. clove, powder

1 tbsp. cinnamon powder

1/3 tbsp. nutmeg, powdered

1/3 tbsp. ginger powder

1 tbsp. vanilla extract

200 gr. seed oil

400 gr. flour g.o.x.

1 tbsp. baking powder

1 tbsp. baking soda

I chose the program only kneading & after mixing it I placed the mixture in a silicone mold with a hole in the middle & baked it in a medium oven for 1 hour.

After unmolding it, I garnished it with a light icing, beating a little cream with cream cheese & icing sugar & sprinkled it with grated walnuts that taste very good with the carrot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger