Επηρεασμένη από τις οδηγίες εδώ: https://akispetretzikis.com/el/categories/keik/eykolo-keik-karotoy
έφτιαξα αυτό το κέικ καρότου, τοποθετώντας τα κάτωθι υλικά στον αρτοπαρασκευαστή με τη σειρά που αναφέρονται.
- 300 γρ. πουρέ καρότου,
- 3 αβγά
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/3 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- 1/3 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. σπορέλαιο
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- Επέλεξα το πρόγραμμα μόνον ζύμωμα & μετά την ανάμιξα τοποθέτησα το μείγμα σε φόρμα από σιλικόνη με τρύπα στη μέση& το έψησα σε μέτριο φούρνο 1 ώρα.
- Αφού το ξεφορμάρισα το γαρνίρισα με ένα ελαφρύ γλάσο χτυπώντας λίγη κρέμα γάλακτος με ανθότυρο & άχνη ζάχαρη& το πασπάλισα με τριμμένα καρύδια που ταιριάζουν γευστικά πολύ με το καρότο.
https://akispetretzikis.com/el/categories/keik/eykolo-keik-karotoy
I made this carrot cake by placing the following ingredients in the baker in the order listed.
300 gr. carrot puree,
3 eggs
250 gr. granulated sugar
1/3 tbsp. clove, powder
1 tbsp. cinnamon powder
1/3 tbsp. nutmeg, powdered
1/3 tbsp. ginger powder
1 tbsp. vanilla extract
200 gr. seed oil
400 gr. flour g.o.x.
1 tbsp. baking powder
1 tbsp. baking soda
I chose the program only kneading & after mixing it I placed the mixture in a silicone mold with a hole in the middle & baked it in a medium oven for 1 hour.
After unmolding it, I garnished it with a light icing, beating a little cream with cream cheese & icing sugar & sprinkled it with grated walnuts that taste very good with the carrot.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου