Υποχρεωμένη από την καραντίνα να περάσω το Πάσχα μόνη μου έφτιαξα τσουρέκια κατάλληλα για διαβητικούς: Ακολουθώντας επακριβώς τη συνταγή εδώ:
https://sofeto.gr/?p=3348&fbclid=IwAR1EOAChghrTi_NO0j
dXdV9A_GCux1Nt54HOcdcIQUHZKA4gaUWzJ2n4CAQ είχα εξαιρετικό αποτέλεσμα που δεν υπολείπεται καθόλου από τα κανονικά τσουρέκια.
Τα υλικά:
- 2 αυγά ( 110 -115 γρ. χωρίς τα τσόφλια )
- 40 γρ. στέβια κρυσταλλική με αναλογία με την ζάχαρη 1:3 ή 60 γρ. στέβια κρυσταλλική με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
- 160 γρ. φρέσκο γάλα 2% λιπαρά
- 50 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδας ή αιγοπρόβιο
- ½ κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού( από βιολογικό και ακέρωτο πορτοκάλι )
- 6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή ¼ κοφτό κουταλάκι του γλυκού σκόνη μαστίχας Χίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού ( γεμάτο ) μαχλέπι σε σκόνη
- 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
- 190 γρ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκια
- 240 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ( 6 γρ. ) ξηρή μαγιά.
Materials:
- 2 eggs (110 -115 gr. Without the shells)
- 40 gr. crystalline stevia in a ratio of 1: 3 sugar
- or 60 gr. crystalline stevia in a ratio of 1: 2 sugar
- 160 gr. fresh milk 2% fat
- 50 gr. fresh cow butter or sheep and goat
- . Teaspoon white vinegar
- 1.5 teaspoons orange zest
- (from organic and unripe orange)
- 6 drops of mastic oil or ¼ sweet spoon of Chios mastic powder
- 1 teaspoon (full) powdered machete
- 1 pinch of Kozani yolk powder
- . Teaspoon of powdered cardamom
- 190 gr. flour possible for buns
- 240 gr. whole weat flour
- . Teaspoon of salt
- 2 teaspoons (6 g) dry yeast.
Καλοφάγωτα Λίλα !!! Μάλλον θα δοκιμάσω κι εγώ....Καλή Ανάσταση !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή