Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΣΤΗ (DOUGH FOR PITSA IN BREADMAKER)

Στον αρτοπαρασκευαστή μπορεί κανείς πανεύκολα να φτιάξει εξαιρετική ζύμη για πίτσα. 
Χρειάζεται μισό κιλό αλεύρι σκληρό, μισό κουταλάκια αλάτι 230 ml νερό 1 κουταλιά λάδι, ι κουταλάκι ζάχαρη, 1 φακελάκι μαγιά. Τα βάζουμε στον κάδο προσέχοντας να μην έρθει σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά. Επιλέγουμε το πρόγραμμα μόνο ζύμη. Το αποτέλεσμα είναι μια μαλακή ζύμη. Τη βγάζουμε από τον κάδο τη περιβάλλουμε με λίγο αλεύρι . Η ζύμη αυτή μπορεί να μας δώσει τέσσερις πίτσες διαμέτρου 26 εκ. ή τρεις πίτσες διαμέτρου 30 εκ. Τη χωρίζουμε σε ανάλογα μπαλάκι & τα αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν σκεπασμένα. Στο σημείο αυτό μπορούμε να βάλουμε το κάθε μπαλάκι σε απομονωμένη σακούλα τροφίμων & να φυλαχτεί στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Ετοιμάζουμε τη σχετική σάλτσα με ψιλοκομμένη ντομάτα, (κονκασέ), κέτσαπ. ξηρό βασιλικό, ρίγανη & λίγη τριμμένη φρυγανιά. Τώρα για να κάνουμε σωστά την πίτσα, πυρακτώνουμε ταψί στους 250 βαθμούς & σε άλλη επιφάνεια, πασπαλίζουμε  αλεύρι καλαμποκιού ή σιμιγδάλι. Ανοίγουμε το φύλλο μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή διάμετρο & πάνω βάζουμε πρώτα τη σάλτσα & μετά τα υλικά της αρεσκείας σας. Δεν έβαλα καθόλου λάδι, τα τυριά & τα αλλαντικά είναι αρκετά λιπαρά. έβαλα επίσης ελιές σε ροδέλες & ψιλοκομμένη πράσινη & κόκκινη πιπεριά. Βγάζουμε το πυρακτωμένο ταψί από το φούρνο  τοποθετούμε προσεκτικά  την πίτσα σ΄αυτό & την ψήνουμε 
περίπου 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο.
The baker can easily make excellent pizza dough.
You need half a kilo of hard flour, half a teaspoon of salt 230 ml of water 1 tablespoon of oil, 1 teaspoon of sugar, 1 sachet of yeast. We put them in the bucket, taking care that the salt does not come into contact with the yeast. We choose the program only dough. The result is a soft dough. Take it out of the bucket and surround it with a little flour. This dough can give us four pizzas with a diameter of 26 cm or three pizzas with a diameter of 30 cm. We divide it into a corresponding ball and leave them to rise for a while. At this point we can put each ball in an isolated food bag and store it in the freezer for future use.
Prepare the relevant sauce with chopped tomatoes, (concace), ketchup. dry basil, oregano & a little grated toast. Now, in order to make the pizza correctly, we bake a pan at 250 degrees & on another surface, we sprinkle corn flour or semolina. We open the sheet until it reaches the desired diameter and on top we put the sauce first & then the ingredients of your choice. I didn't put any oil, the cheeses & cold cuts are quite greasy. I also put sliced olives & chopped green & red pepper. Remove the incandescent pan from the oven, carefully place the pizza in it and bake for about 10 minutes in a strong oven.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger