Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ CHEESE ΚΕΪΚ ΨΗΜΕΝΟ (GERMAN CHEESE BAKED)

Μια πρωτόγνωρη γεύση: Αυτό το γερμανικό κέικ που βρήκα τη συνταγή του στο διαδίκτυο , με ενθουσίασε η γεύση του ,κάτι ανάμεσα σε σουφλέ & κέικ.
Υλικά:
Μισο κιλό γιαούρτι στραγγιστό (δύο κεσεδάκια)
100 γραμ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμ ζάχαρη 
3 αυγά -50 γραμ κορν Φλάουρ(νισεστε).
Νισεστέ και κορν φλαουρ(corn flour), είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη,
βανίλια,
ξύσμα από ένα λεμόνι και το χυμό του.
Εκτέλεση:
 Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη για μερικά λεπτά να αφρατέψουν. Έπειτα ενσωματώνω 1-1 τα αυγά στο μείγμα μου, έπειτα το νισεστέ, την άχνη, τη βανίλια και στο τέλος το γιαούρτι με το ξύσμα και το χυμό. Ρίχνω σε λαδωμένη αντικολλητική φόρμα έχοντας στρώσει λαδόκολλα στις επιφάνειες και ψήνω στους 120-130° με αέρα στη μεσαία σχάρα περίπου 1:45 ώρες. Θέλουμε να έχει αυτο το χρυσαφένιο χρώμα! Σίγουροι για το αν ψήθηκε είναι με τον γνωστό τρόπο στα κεηκ: Μπήγουμε μαχαιράκι στο κέντρο και θέλουμε να βγει καθαρό! Μέγεθος φόρμας: 15
Προαιρετικά κάθε κομάτι μπορεί να σερβιριστεί με σαντιγύ.
A newfound taste: This German cake that I found the recipe online, thrilled the taste, something between soufflés and cakes.
Materials:
Half a kilo of strained yogurt (two cups
100 grams of butter or margarine at room temperature
100 grams of sugar
3 eggs -50 g corn flour (knead).
Squeeze corn flour, it's exactly the same thing.
2 tablespoons powdered sugar,
vanilla,

zest from a lemon and its juice.
Implementation:
 Beat the butter and sugar in a bowl for a few minutes until fluffy. Then I incorporate the eggs 1-1 in my mixture, then you grind it, the flour, the vanilla and at the end the yogurt with the zest and the juice. I pour it into an oiled non-stick pan with oil glue on the surfaces and bake at 120-130 ° with air on the middle grill for about 1:45 hours. We want it to have that golden color! They are sure about whether it was baked in the well-known way in the cakes: we put a knife in the center and we want it to come out clean! Form size: 15

Optionally each piece can be served with whipped cream.

2 σχόλια:

  1. Νομίζω θα μου αρέσει !!! Θα το δοκιμάσω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο, μικρή φόρμα ή μικρό πυρέξ παλιού τύπου.Χαμηλή φωτιά, πολύ ώρα ψήσιμο,καθόλου αλεύρι, μόνο νιζεστέ, φρέσκο ζεστό ,τέλειο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Powered By Blogger