Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΕΤΕΙΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ (THE DIFFERENT EASTER)

Φέτος περάσαμε ένα πρωτόγνωρο Πάσχα.απομονωμένοι στα σπίτια μας. Έχοντας περάσει τρεις Πασχαλιές της ζωής μου 1990, 1998, 1999 σε νοσοκομεία στο προσκέφαλο προσφιλών προσώπων, αντιμετωπίζω τη φετινή μοναχική πασχαλιά με θάρρος, ευελπιστώντας πως του χρόνου θα γιορτάσουμε πάλι όπως πρώτα. Επειδή Πάσχα σημαίνει παράδοση, έφτιαξα κι εγώ τα πασχαλινά μαγειράματα όπως τα κάνουμε ανελλιπώς & τα θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία. 
Με τη συκωταριά έφτιαξα τη θεσσαλική μαγειρίτσα, τα γιομίδια όπως ακριβώς τα μαγείρευε η γιαγιά μου η Λένω στο Φανάρι Καρδίτσας. Εδώ μπορείτε να δείτε τη συνταγή: https://craftlog.com/gr/mageirema/ext-giomidia-pasxalinh-syntagh-nxbG
Έφτιαξα & τα τρικαλινά κουλούρια όπως τα έφτιαχνε η άλλη μου γιαγιά η Γαρούφω, που συνόδευε κάθε επισκέπτη μαζί με ένα κόκκινο αυγό. Εδώ: η συνταγή: https://lila365idees.blogspot.com/2016/04/easter-sweetes.html


Επίσης τύλιξα το απαραίτητο κοκορέτσι όπως μου το είχε μάθει ο αείμνηστος νουνός μου , μόνο για ένα άτομο σε καλαμάκι & το έψησα στο φούρνο όπως περιγράφεται εδώ: https://www.thepressroom.gr/ellada/kokoretsi-sto-foyrno-pentanostimo-me-syntagi-aki-petretziki
This year we spent an unprecedented Easter alone in our homes. Having spent three Paschals of my life in 1990, 1998, 1999 in hospitals under the guise of loved ones, I am faced with this year's lonely Easter with courage, hoping that next year we will celebrate again as before. Because Easter means tradition, I also made Easter dishes as we do them all the time & I remember them from my childhood.
With the liver, I made the Thessalian cooker, the giomidia, just like my grandmother Leno cooked them in Fanari, Karditsa. Here you can see the recipe: https://craftlog.com/gr/mageirema/ext-giomidia-pasxalinh-syntagh-nxbG
I also made the  buns of Trikala as my other grandmother, Garoufo, used to make them, which accompanied each visitor with a red egg. Here the ecipe:  https://lila365idees.blogspot.com/2016/04/easter-sweetes.html
I also wrapped the necessary kokoretsi as my late son had taught me, only for one person in a straw & baked it in the oven as described here: https://www.thepressroom.gr/ellada/kokoretsi-sto-foyrno-pentanostimo-me-syntagi-aki-petretziki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger