Σήμερα μεγάλη Τρίτη, είναι η ημέρα που παραδοσιακά φτιάχνουμε τα γλυκά της Πασχαλιάς.
140 γραμ. πρόβειο βούτυρο, 200 γραμ. ζάχαρη άχνη ( μισή άχνη & μισή κρυσταλλική),2 βανίλιες, 4 αυγά, 5 κουταλιές της σούπας γάλα, 1 φακελάκι αμμωνία (30 γραμ) , περίπου 650 γραμ αλεύρι μαλακό. Χτυπάμε τα τέσσερα πρώτα υλικά, διαλύουμε την αμμωνία στο ζεσταμένο γάλα, την προσθέτουμε, & προσθέτουμε & το αλεύρι. Τα φορμάρουμε στην κουλουρομηχανή & ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 15 λεπτά .
Έφτιαξα & μακρουλά (παλιά σ' αυτό το σχήμα τα βουτούσαν στον καφέ!!!!!!) & στρόγγυλα με τρύπα στη μέση . Στα Τρίκαλα σύμφωνα με την παράδοση προσφέρουμε τις μέρες της Πασχαλιάς σε κάθε επισκέπτη κατά την αναχώρηση του ένα κόκκινο αυγό τοποθετημένο πάνω σ΄ένα τέτοιο κουλούρι!!!!!!
Today major Tuesday is the day we make traditional sweets of lilac.
Keeping the tradition I made my buns with excellent recipe mamangeliic as described here: http://www.mamangelic.com/blog/gr/categories/seasonal-recipes/tsoureki-mamangelic with great success. Kneading bread maker did in selecting the "only kneading" program. Only I put a little more flour, about 50 g.
Then I did the traditional cookies of Trikala with ammonium just like my mother used to make. So they need:
140 g. Sheep butter, 200 g. powdered sugar (icing half & half crystalline), 2 vanilla 4 eggs, 5 tablespoons milk 1 sachet of ammonium (30 g), 650 g soft flour. Beat first four ingredients, dissolve ammonia in warmed milk, add, and add & flour. Its format in cookiew format & bake in moderate oven 15 minutes.
I made & oblong (in the past in this shape the dived in the coffee !!!!!! ) and circular with a hole in the middle. Trikala in the tradition offer the days of Easter each guest upon departure of a red egg placed over you such bun !!!!!!
Τηρώντας την παράδοση έφτιαξα τα τσουρέκια μου με την εξαιρετική συνταγή της mamangeliic όπως περιγράφεται εδώ: http://www.mamangelic.com/blog/gr/categories/seasonal-recipes/tsoureki-mamangelic με εξαιρετική επιτυχία. Το ζύμωμα το έκανα στον αρτοπαρασκευαστή επιλέγοντας το πρόγραμμα "μόνον ζύμωμα". Μόνο που έβαλα λίγο περισσότερο αλεύρι, περίπου 50 γραμ.
Κατόπιν έκανα τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλούρια των Τρικάλων με αμμωνία όπως ακριβώς τα έφτιαχνε η μητέρα μου. Γι' αυτά χρειάζονται:
140 γραμ. πρόβειο βούτυρο, 200 γραμ. ζάχαρη άχνη ( μισή άχνη & μισή κρυσταλλική),2 βανίλιες, 4 αυγά, 5 κουταλιές της σούπας γάλα, 1 φακελάκι αμμωνία (30 γραμ) , περίπου 650 γραμ αλεύρι μαλακό. Χτυπάμε τα τέσσερα πρώτα υλικά, διαλύουμε την αμμωνία στο ζεσταμένο γάλα, την προσθέτουμε, & προσθέτουμε & το αλεύρι. Τα φορμάρουμε στην κουλουρομηχανή & ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 15 λεπτά .
Έφτιαξα & μακρουλά (παλιά σ' αυτό το σχήμα τα βουτούσαν στον καφέ!!!!!!) & στρόγγυλα με τρύπα στη μέση . Στα Τρίκαλα σύμφωνα με την παράδοση προσφέρουμε τις μέρες της Πασχαλιάς σε κάθε επισκέπτη κατά την αναχώρηση του ένα κόκκινο αυγό τοποθετημένο πάνω σ΄ένα τέτοιο κουλούρι!!!!!!
Today major Tuesday is the day we make traditional sweets of lilac.
Keeping the tradition I made my buns with excellent recipe mamangeliic as described here: http://www.mamangelic.com/blog/gr/categories/seasonal-recipes/tsoureki-mamangelic with great success. Kneading bread maker did in selecting the "only kneading" program. Only I put a little more flour, about 50 g.
Then I did the traditional cookies of Trikala with ammonium just like my mother used to make. So they need:
140 g. Sheep butter, 200 g. powdered sugar (icing half & half crystalline), 2 vanilla 4 eggs, 5 tablespoons milk 1 sachet of ammonium (30 g), 650 g soft flour. Beat first four ingredients, dissolve ammonia in warmed milk, add, and add & flour. Its format in cookiew format & bake in moderate oven 15 minutes.
I made & oblong (in the past in this shape the dived in the coffee !!!!!! ) and circular with a hole in the middle. Trikala in the tradition offer the days of Easter each guest upon departure of a red egg placed over you such bun !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου