Σήμερα ,Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης, μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία , κατά την οποία νηστεύουν όλοι, ακόμη & αυτοί που δεν τηρούν όλη τη νηστεία της Σαρακοστής, έφτιαξα μια εύκολη σαλάτα νηστίσιμη τύπου αλοιφής που η προέλευση της είναι από το Λίβανο.
Δεν υπάρχουν σαφείς αναλογίες . Το κύριο υλικό της είναι βρασμένα στραγγισμένα ρεβίθια τα οποία λιώνουμε στο μπλέντερ Μαζί με λίγο σκόρδο, χυμό λεμονιού , αλάτι, πιπέρι, κύμινο τριμμένο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό & αρκετό ταχίνι ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Άλλο λάδι δεν προσθέτουμε το ταχίνι έχει αρκετό. Tη γαρνίρεσα με ελιές & τουφίτσες κατσαρού μαϊντανού& μπορούμε εκεί να βουτήξουμε φρυγανισμένο ψωμί. Γίνεται & γέμιση σε αραβικές πίτες.
Today, Sunday of the Holy Cross, a great day for Orthodoxy, in which all are fasting, even and those who do not observe all the fasting of Lent, I made an easy salad fasting paste type that the origin is from Lebanon.
There is no clear proportions. The main material is what boiled drained chickpeas which melt in a blender along with garlic, lemon juice, salt, pepper, ground cumin, a little chopped parsley and sesame paste enough to make a thick mixture. Other oil does not add the sesame paste is enough. I adorned with olives and terry parsley & we there to dive toasted bread. Made & filling in Arab pies.
Δεν υπάρχουν σαφείς αναλογίες . Το κύριο υλικό της είναι βρασμένα στραγγισμένα ρεβίθια τα οποία λιώνουμε στο μπλέντερ Μαζί με λίγο σκόρδο, χυμό λεμονιού , αλάτι, πιπέρι, κύμινο τριμμένο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό & αρκετό ταχίνι ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Άλλο λάδι δεν προσθέτουμε το ταχίνι έχει αρκετό. Tη γαρνίρεσα με ελιές & τουφίτσες κατσαρού μαϊντανού& μπορούμε εκεί να βουτήξουμε φρυγανισμένο ψωμί. Γίνεται & γέμιση σε αραβικές πίτες.
Today, Sunday of the Holy Cross, a great day for Orthodoxy, in which all are fasting, even and those who do not observe all the fasting of Lent, I made an easy salad fasting paste type that the origin is from Lebanon.
There is no clear proportions. The main material is what boiled drained chickpeas which melt in a blender along with garlic, lemon juice, salt, pepper, ground cumin, a little chopped parsley and sesame paste enough to make a thick mixture. Other oil does not add the sesame paste is enough. I adorned with olives and terry parsley & we there to dive toasted bread. Made & filling in Arab pies.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου