Αυτά τα εξαιρετικά αρωματικά φραντζολάκια έγιναν με δύο διαφορετικές ζύμες αλλά τυλίχτηκαν με τον ίδιο τρόπο εμπνευσμένο από το video εδώ; αλλά ψημένα με τον ίδιο τρόπο., που μου τον συστήνει η Maia Kamenarova.
Για την πρώτη ζύμη χρησιμοποίησα ζύμη με ξινό προζύμι & για τη δεύτερη ζύμη ζύμη μαγιάς μα αλεύρι ολικής & αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό- μισό. Αφού ζύμωσα τα ζυμάρια στον αρτοπαρασκευαστή επιλέγοντας την επιλογή μόνο ζύμωμα το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει. εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το μείγμα που θ΄αλείψουμε τα φρατζολάκια εσωτερικά. Ετοιμάζουμε μείγμα αλέθοντας σε μπλέντερ σκόρδο, ρίγανη φρέσκο θυμάρι ταχίνι & φυστικοβούτυρο. Αφού φουσκώσει , κόβουμε το μείγμα σε κομμάτια το απλώνουμε & το κόβουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του video εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=IGz1Vl3zmRs & το πλάθουμε σε μικρές μπαγκέτες. Κάνουμε με μαχαίρι λοξά κοψίματα. Αφήνουμε πάλι τα φραντζολακια να ξαναφουσκώσουν σκεπασμένα, στο φούρνο. Κάτω από την σχάρα, βάζουμε ένα ταψάκι με ζεστό νερό. Μετά το δεύτερο φούσκωμα, βάζουμε το φούρνο στους 250°,(δεν βγάζουμε το ταψάκι με το νερό). Μόλις πάνει λίγο χρώμα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 190-180°.μέχρι που να πάρει το ωραίο χρυσαφί χρώμα.
These extra fragrant loaves were made with two different doughs but wrapped in the same way inspired by the video here? but cooked in the same way., recommended to me by Maia Kamenarova.
Για την πρώτη ζύμη χρησιμοποίησα ζύμη με ξινό προζύμι & για τη δεύτερη ζύμη ζύμη μαγιάς μα αλεύρι ολικής & αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό- μισό. Αφού ζύμωσα τα ζυμάρια στον αρτοπαρασκευαστή επιλέγοντας την επιλογή μόνο ζύμωμα το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει. εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το μείγμα που θ΄αλείψουμε τα φρατζολάκια εσωτερικά. Ετοιμάζουμε μείγμα αλέθοντας σε μπλέντερ σκόρδο, ρίγανη φρέσκο θυμάρι ταχίνι & φυστικοβούτυρο. Αφού φουσκώσει , κόβουμε το μείγμα σε κομμάτια το απλώνουμε & το κόβουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του video εδώ:
These extra fragrant loaves were made with two different doughs but wrapped in the same way inspired by the video here? but cooked in the same way., recommended to me by Maia Kamenarova.
Για την πρώτη ζύμη χρησιμοποίησα ζύμη με ξινό προζύμι & για τη δεύτερη ζύμη ζύμη μαγιάς μα αλεύρι ολικής & αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό- μισό. Αφού ζύμωσα τα ζυμάρια στον αρτοπαρασκευαστή επιλέγοντας την επιλογή μόνο ζύμωμα το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει. εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το μείγμα που θ΄αλείψουμε τα φρατζολάκια εσωτερικά. Ετοιμάζουμε μείγμα αλέθοντας σε μπλέντερ σκόρδο, ρίγανη φρέσκο θυμάρι ταχίνι & φυστικοβούτυρο. Αφού φουσκώσει , κόβουμε το μείγμα σε κομμάτια το απλώνουμε & το κόβουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του video εδώ:
Για την πρώτη ζύμη χρησιμοποίησα ζύμη με ξινό προζύμι & για τη δεύτερη ζύμη ζύμη μαγιάς μα αλεύρι ολικής & αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό- μισό. Αφού ζύμωσα τα ζυμάρια στον αρτοπαρασκευαστή επιλέγοντας την επιλογή μόνο ζύμωμα το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει. εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το μείγμα που θ΄αλείψουμε τα φρατζολάκια εσωτερικά. Ετοιμάζουμε μείγμα αλέθοντας σε μπλέντερ σκόρδο, ρίγανη φρέσκο θυμάρι ταχίνι & φυστικοβούτυρο. Αφού φουσκώσει , κόβουμε το μείγμα σε κομμάτια το απλώνουμε & το κόβουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του video εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=IGz1Vl3zmRs & shape it into small baguettes. We make oblique cuts with a knife. Let the loaves rise again covered in the oven. Under the grill, put a pan with hot water. After the second puff, put the oven at 250 °, (do not remove the pan with water). Once a little color is gone, lower the temperature to 190-180.. Until it gets the nice golden color.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου