Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

ΕΝΑ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ΦΑΓΗΤΟ "ΚΟΨΙΔΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΡΑΧΑΝΑ" (A DELICIOUS FOOD "CUT MEAT WITH SWEET CRISPY")

Αυτό το φαγητό ήταν πολύ δημοφιλές στην περιοχή μας στις παλαιότερες γενεές. Εγώ το μαγείρεψα όπως το έμαθα από τη μητέρα μου.
Χρησιμοποίησα χοιρινό κρέας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας. Εγώ έκοψα σε χοντρά κομμάτιο χοιρινές μπριζόλες και αφαίρεσα το ελάχιστο κόκκαλο. Τσιγάρισα το κρέας μαζί με τριμμένο κρεμμύδικαι και προσέθεσα τριμμένη ντομάτα ανάλογο αλάτι ,πιπέρι και πάπρικα και αρκετό νερό. Παλιά οι νοικοκυρές έφτιαχνα σπιτική σάλτσα ντομάτας που τη διατηρούσαν για όλο το χρόνο. όταν το κρέας έχει μαλακώσει προσθέτουμε γλυκό τρανανά και βράζουμε ακόμη 20 λεπτά. Ο τραχανάς φουσκώνει απορροφά όλο το νερό. Η νοστιμιά του είναι απερίγραπτη, γίνεται μόνο με τον γλυκό τραχανά που τον βρίσκουμε κυρίως στις Λαίκές αγορές στη Δυτ.  Θεσσαλία.
This food was very popular in our area in the older generations. I cooked it as I learned it from my mother. I used pork, but you can use lamb or beef. I cut into thick pieces pork chops and removed the minimum bone. I smoked the meat together with grated onion and added grated tomato, salt, pepper and paprika and enough water. In the old days, housewives used to make homemade tomato sauce that kept it for the whole year. when the meat has softened, add sweet tranana and boil for another 20 minutes. The trachanas swells and absorbs all the water. Its deliciousness is indescribable, it is made only with sweet trachana that we find mainly in the popular markets in the West. Thessaly
Αποστολή σχολίων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger