Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ (HOMEMADE PORK DONNER)

Η διαδυκτιακή φίλη μου Έφη Αγραπίδη μου έδωσε την ιδέα για να φτιάξω χοιρινό γύρο στο σπίτι Ο τρόπος αυτός επίσης περιγράφεται εδώ: https://www.giorgostsoulis.com/syntages/kreatika/spitikos-gyros Εγώ σκέφτηκα ως βάση να χρησιμοποιήσω ένα σκεύος που είχα για να ψήσω κατόπουλο στο φούρνο.  έκοψα χοιρινές μπρισόλες λαιμού αφού αφαίρεσα το λίγο κόκκαλο σε λωρίδες και  σε κάθε λωρίδα έκανα μια εγκοπή στο κέντρο. Μαρινάρισα το κρέας με ντομάτα, κρεμμύδι, πάπρικα, λίγο κρασί. Πέρασα τις φέτες του κρέατος σταυρωτά στο όρθιο στέλεχος του εργαλείουκαι το τύλιξα με λαδόκολλα. Όταν είχε ψηθεί έβγαλα τη λαδόκολλα να πάρει χρώμα. Ψήσιμο στους 170' για 1 μισή ώρα περίπου. Σερβίριασμα όπως ο γύρος του εμπορείου.

My internet friend Efi Agrapidi gave me the idea to make pork donner at home. This method is also described here: https://www.giorgostsoulis.com/syntages/kreatika/spitikos-gyros. I thought as a base to use a dish I had for baking chicken in the oven. I cut pork neck chops after removing the bone into strips and made a notch in the center of each strip. I marinated the meat with tomato, onion, paprika, a little wine. I passed the slices of meat crosswise on the upright stem of the tool and wrapped it in parchment paper when it was cooked I removed the parchment paper to color. Bake at 170' for about 1 half hour. Serving as the market donner.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger