https://cookpad.com/gr/sintages/16028674-uperoxo-keik-me-koum-kouat
"
Υλικά:
1. 300 γρ. κουμ κουάτ
2. 3 αυγά
3. 250 γρ. ζάχαρη
4. 260 γρ. αλεύρι
5. 3 κτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
6. 1 σφηνάκι λικέρ κουμ κουάτ
7. 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
8. 100 γρ. γιαούρτι
9. Πασπάλισμα :
10. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Κόβουμε κατά μήκος ένα-ένα και με μαχαίρι απομακρύνουμε κουκούτσια και ίνες. Βάζουμε τα καθαρισμένα κουμκουάτ στο μούλτι και τα λιώνουμε.
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά με τον πολτό από τα κουμ κουάτ και το σφηνάκι με το λικέρ...
Προσθέτουμε το βούτυρο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
4
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα αποσπώμενη στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και βουτυρωμένη.
5
Ψήνουμε στους 180© στον αέρα για 40' - 45' λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.... !
"
Having collected a lot of kumquats, I thought of following this recipe:
https://cookpad.com/gr/sintages/16028674-uperoxo-keik-me-koum-kouat">
Materials:
1. 300 gr. kumquat 2. 3 eggs 3. 250 g. sugar 4. 260 gr. flour 5. 3 kt.gl. baking powder 6. 1 shot of kumquat liqueur 7. 80 gr. melted butter 8. 100 gr. yogurt 9. Sprinkle : 10. icing sugar
Implementation:
Cut lengthwise one by one and remove seeds and fibers with a knife. Put the cleaned kumquats in the blender and melt them. 2 Sift the flour with the baking powder. In a bowl, beat the eggs with the mixer, add the sugar and continue beating. 3 Add the flour little by little with the pulp from the kumquats and the shot with the liqueur... Add the butter, the yogurt and mix well. 4 Put the mixture in a removable form lined with non-stick paper and buttered. 5 Bake at 180© in the air for 40' - 45' minutes. Leave to cool and sprinkle with powdered sugar...! "
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου