Χρησιμοποιούμε τα εξής υλικά:
2 αυγά
120 γραμ. ζάχαρη 1:2
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
160 γρ. φρέσκο γάλα
50 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδας ή αιγοπρόβειο
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1,5 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού( από βιολογικό και ακέρωτο πορτοκάλι )
ή ¼ κοφτό κουταλάκι του γλυκού σκόνη μαστίχας Χίου
1 κουταλάκι του γλυκού ( γεμάτο ) μαχλέπι σε σκόνη
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
450 γρ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκια
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ( 6 γρ. ) ξηρή μαγιά.
τΒάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή με την ανωτέρω σειρά επιλέγουμε το πρόγραμμα ζύμωμα και φούσκωμα και όταν το πρόγραμμα τελειώσει πλάθουμε τα τσουρέκια και τα βάζουμε σε ήδη θερμασμένο φούρνο να φουσκώσουν. Αφού φουσκώσουν τα αλείφουμε μεκρόκο αυγού χτυπημένο με μια κουταλιά γάλα. Ψήσιμο στους 180ο για 20 λπτά και μόλις τα βγάλοθμε ζεστα από το φούρνο κάνουμε μι τρύπα με το μαχαίρι και βάζουμε το κόκκινο αυγό.
The last Easter buns leavened in the bread maker.
We use the following materials:
2 eggs
120 g sugar 1:2
½ teaspoon of salt
160 gr. fresh milk
50 gr. fresh cow or goat butter
½ teaspoon white vinegar
1.5 teaspoons of orange zest (from organic and unbleached oranges)
or ¼ sharp teaspoon Chios mastic powder
1 teaspoon (full) powdered machete
1 pinch of powdered Kozani yolk
¼ teaspoon cardamom powder
450 gr. strong flour for buns
½ teaspoon of salt
2 teaspoons (6 g) of dry yeast.
Put in the bread maker in the above order, select the kneading and rising program and when the program ends, shape the buns and put them in an already heated oven to rise. After they have risen, brush them with an egg yolk beaten with a spoonful of milk. Bake at 180 degrees for 20 minutes and as soon as we take them out of the oven hot, make a hole with the knife and put the red egg.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου