Ακολουθώντας τις οδηγίες αυτού του video: https://www.youtube.com/watch?v=4nlXVNy1qwE έφτιαξα αυτή την τάρτα με μεγάλη επιτυχία. Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο μέρη, βάζουμε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα. Στρώνουμε στο ταψί το πρώτο κομμάτι της ζύμης, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα & από πάνω τρίβουμε με τον τρίφτη το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Εδώ έβαλα τη δική μου πινελιά, ρίχνοντας από πάνω λίγες νιφάδες σοκολάτας. Το συνιστώμενο ταψί είναι 22 Χ 24, εγώ χρησιμοποίησα 28 Χ 15, με ίδιο εμβαδόν τελικά. Ψήσιμο 35 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Μετά το ψήσιμο πασπάλισμα με άχνη ζάχαρη.
Συστατικά για τη ζύμη:
2 κρόκους
80 g βουτύρου (1/3 φλιτζάνι)
70 g ζάχαρης (1/3 φλιτζάνι)
1 τριμμένο λεμόνι 200 g αλεύρι (1 1/2 φλιτζάνι) 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Συστατικά για την κρέμα: 2 ασπράδια αυγών 80 g ζάχαρης (1/3 φλιτζάνι) 400 g απλού γιαουρτιού (1 3/5 φλιτζάνι) 3 κουταλιές αλεύρι
Following the instructions in this video: https://www.youtube.com/watch?v=4nlXVNy1qwE I made this tart with great success. First we make the dough, we divide it into two parts, we put the dough for half an hour in the refrigerator. Meanwhile, make the cream. Spread the first piece of dough in the pan, pour the cream on top & grate the second piece of dough with the grater. Here I put my own touch, throwing a few chocolate flakes on top. The recommended pan is 22 X 24, I used 28 X 15, with the same area in the end. Bake for 35 minutes in a medium oven. After baking sprinkle with powdered sugar.
Dough ingredients:
2 yolks
80 g butter (1/3 cup)
70 g sugar (1/3 cup)
1 grated lemon
200 g flour (1 1/2 cup)
1 teaspoon baking powder
Ingredients for the cream:
2 egg whites
80 g sugar (1/3 cup)
400 g of plain yogurt (1 3/5 cup)
3 tablespoons flour
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου