Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΨΗΤΗ ΣΚΟΡΔΑΤΗ (EGGPLANT BAKED ΙΝ GARLIC)

 

Βρήκα αυτή τη συνταγή στο διαδίκτυο & την υλοποίησα: 

ΥΛΙΚΑ

3 μεγάλες μελιτζάνες ψητές κομμένες σε κύβους... σήμερα έβαλα τις άσπρες και μου άρεσαν πολύ.
1 πράσινη πιπεριά κέρατο αν θέλετε σε λεπτά κομμάτια
(1 σκελίδα σκόρδο)
(Λίγο ξύδι )
1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι ελαφρύ και λίγο λιγότερο
5 κουταλιές σούπας μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι. Λίγη φρέσκια ρίγανη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήστε τις μελιτζάνες στο φούρνο σας και αφαιρέστε την φλούδα τους.
κόψτε σε κύβους και βάλτε σε ένα μπολ,Τρίψτε το σκόρδο στον τρίφτη,ρίξτε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο προσθέστε λάδι ελαφρύ το ξύδι και το αλάτι...Ανακατέψτε και βάλτε για μια μέρα στο ψυγείο.!! Σήμερα έκοψα και πέντε λίστες ντομάτες που είχα φτιάξει από προχθές.. του πάει πολύ..... προσοχή στο ξύδι και στο σκόρδο... στην αρχή μπορεί να φαίνεται ότι θέλει κι άλλο αλλά δεν είναι έτσι ...όταν κρυώσει και μπει στο ψυγείο αλλάζει η γεύση του και γίνεται πιο δυνατή...σε περίπτωση που σας ξεφύγει σκόρδο και ξύδι σπάστε το με λίγο νεράκι και ανακατέψτε.. θα ενθουσιαστείτε... Μας αρέσει πολύ να το βάζουμε πάνω στο ψωμί και να το τρώμε.
I found this recipe on the internet & I implemented it: MATERIALS 3 large roasted aubergines cut into cubes ... today I put the white ones and I really liked them. 1 green pepper horn if you want in thin pieces (1 clove of garlic) (A little vinegar) 1/2 glass of wine light oil and a little less 5 tablespoons very finely chopped parsley Salt. A little fresh oregano.
IMPLEMENTATION
Bake the aubergines in your oven and peel them.cut into cubes and put in a bowl, Grate the garlic in the grater, add the chopped parsley, add light oil, vinegar and salt ... Mix and put in the fridge for a day. !! Today I cut five lists of tomatoes that I had made since the day before yesterday .. it suits him very well ..... pay attention to the vinegar and the garlic ... at first it may seem that he wants more but it is not like that ... when it cools down and he enters in the fridge its taste changes and becomes stronger ... in case you run out of garlic and vinegar, break it with a little water and mix .. you will be excited ... We really like to put it on the bread and eat it.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger