Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ (STUFFED GRILLED PEPPERS)

 

Εύκολη συνταγή, εξαιρετικός μεζές. Από εδώ: https://www.argiro.gr/recipe/gemistes-piperies-me-tyri/

Υλικά Συνταγής

  • 10 πιπεριές μακρόστενες (5 κόκκινες και 5 πράσινες)
  • 1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/2 κ.γλ. δυόσμο αποξηραμένο
  • λίγο αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 400 γραµ. φέτα μαλακή (σε τρίμματα)
  • 150 γραµ. ώριμη πικάντικη γραβιέρα (τριμμένη)
  • 1 ψιλοκομμένη ντομάτα
  • μπόλικη πάπρικα
  • λίγο αλάτι
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές. Χαράζουμε κατά μήκος και με προσοχή αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους. Για τις πιπεριές γεμιστές με τυρί, θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×34εκ.

    • Ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με το σκόρδο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και το μισό ελαιόλαδο.
    • Τα βάζουμε στο ταψί.
    • Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
    • Γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα μικρό κουτάλι και τις βάζουμε εναλλάξ στο ταψί πάνω στη σάλτσα ντομάτας.
    • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 °C στην μεσαία σχάρα για 30΄ να ροδίσουν οι πιπεριές.
    • Μπορείτε στη γέμιση να προσθέσετε ψιλοκομμένο μπέικον ή άλλο αλλαντικό.
    Easy recipe, excellent meze. From here: https://www.argiro.gr/recipe/gemistes-piperies-me-tyri/
Recipe ingredients
10 oblong peppers (5 red and 5 green)
1 large grated tomato
1/3 cup olive oil
1 sc. garlic (mashed)
1/2 tbsp. dried oregano
1/2 tbsp. dried mint
a little salt
For the filling
400 grams. soft feta (in pieces)
150 grams. ripe spicy gruyere (grated)
1 chopped tomato
plenty of paprika
a little salt
plenty of freshly ground pepper
wash and dry the peppers. Carve lengthwise and carefully remove membranes and seeds. For the peppers stuffed with cheese, we will use a 24 × 34cm baking tray.
  • Mix the grated tomato with the garlic, oregano, a little salt and half the olive oil.
  • Put them in the pan.
  • We prepare the filling.
  • In a bowl, mix all the filling ingredients.
  • Fill the peppers with a small spoon and put them alternately in the pan on top of the tomato sauce.
  • Pour over the remaining olive oil and bake in a well preheated oven in the air at 180 ° C on the middle grill for 30΄ to brown the peppers.
  • You can add chopped bacon or other cold cuts to the filling.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger