Ένα παλιό παραδοσιακό καλοκαιρινό φαγητό το μαγείρεψα σ΄αυτό το εξαιρετικό σκεύος που θυμίζει στη γεύση το παλιό μαγείρεμα στα ξύλα με διαρκή παρακολούθηση.
Πρώτα καθάρισα τις μπάμιες, προτιμήστε φρέσκιας μπάμιες. Ασύγκριτη η γεύση τους εν σχέσει με τις κατεψυγμένες. Τις ράντισα με ξύδι & τις έβαλα μισή ώρα στον ήλιο.
Στο τεπανγιάκι έβαλα λίγο λάδι, τριμμένο κρεμμύδι & το κοτόπουλο σε μερίδες. Αφού τσιγαρίστηκαν ελαφρά , γυρίζοντας το κοτόπουλο κι από τις δύο πλευρές & μετά προσέθεσα αρκετή φρέσκια ντομάτα περασμένη στον τρίφτη,αλάτι , πιπέρι ,πάμπρικα & ψιλοκομμένο μαϊντανό. Επίσης προσέθεσα αρκετό νερό . έβαλα το καπάκι. γύρισα το διακόπτη στη μεγάλη ένταση & παρακολουθώ αυξομειώνοντας τη θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο αλά όχι να βράσει τελείως. ξεπλένω τις μπάμιες καλά, τις προσθέτω στο τεπανγιάκι & βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και να πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Το γευστικό αποτέλεσμα θυμίζει μαγείρμα στα ξύλα, όπου το φαγητό παρακολουθείται συνέχεια.
First I cleaned the okra, prefer fresh okra. Their taste is incomparable in relation to the frozen ones. I sprinkled them with vinegar & put them in the sun for half an hour.
I put a little oil, grated onion & chicken in portions in the pan. After they were lightly fried, turning the chicken on both sides & then I added
enough fresh tomatoes passed to the grater, salt, pepper, paprika & chopped parsley. I also added enough water. I put the lid on. I turned the switch to high volume & watch the temperature fluctuate until the chicken is soft but not completely boiled. I rinse the okra well, add them to the pan & cook until the okra softens and the sauce thickens. If necessary, add water. The tasty result is reminiscent of cooking in the woods, where the food is constantly monitored.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου