Το ευκολότερο γλυκό ψυγείου αλλά αρκετά γευστικό, γίνεται ως εξής:
- Πρώτα ετοιμάζουμε το ζελέ για την επικάλυψη για να μπορέσει να πήξει ελαφρά εν τω μεταξύ.
- Ετοιμάζουμε το ζελέ βράζοντας 200 γραμ. νερό στο οποίο διαλύουμε ένα φάκελλο ζελέ κεράσι. Αφού διαλυθεί καλά προσθέτουμε 200 γραμ. χυμό καρπουζιού ( το καρπούζι είναι γλυκό & δεν απαιτείται επιπλέον ζάχαρη) & το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρά .
- Κατόπιν βουτάμε μπισκότα τύπου πτι μπερ σε οποιοδήποτε σιρόπι αναμεμειγμένο με λίγο λικέρ & τα στρώνουμε σε ορθογώνιο ταψάκι. Υπολογίζουμε πως από κάθε μπισκότο στο τέλος θα κοπεί ένα κομμάτι.
- Κάνουμε κρέμα άνθους αραβοσίτου με ανάλογη ζάχαρη κι αφού πήξει καλά τη στρώνουμε πάνω στα μπισκότα & περιμένουμε να πήξει καλά. Αφού κρυώσει καλά η κρέμα ρίχνουμε από πάνω το ελαφρά πηγμένο ζελέ & το σιάζουμε καλά την επιφάνεια & το βάζουμε στο ψυγείο. Η επιφάνεια με το χυμό καρπουζιού γίνεται λεία, αδιαφανής & λαμπερή.
- Αφού πήξει καλά μετά από λίγες ώρες το κόβουμε σε κομμάτια (αντιστοιχεί ένα κομμάτι σε κάθε μπισκότο) & σερβίρουμε.
The easiest refrigerator dessert, but quite tasty, is made as follows:
- First we prepare the jelly for the coating so that it can thicken slightly in the meantime.
- Prepare the jelly by boiling 200 g of water in which we dissolve a sachet of cherry jelly. After dissolving well, add 200 grams of watermelon juice (watermelon is sweet & no extra sugar required) and put it in the fridge to thicken slightly.
- Then dip the petit four cookies in any syrup mixed with a little liqueur & place them in a rectangular pan. We estimate that a piece will be cut from each cookie at the end.
- Make cornflower cream with similar sugar and after it thickens well, spread it on the cookies and wait for it to thicken well. After the cream has cooled well, pour the lightly thickened jelly on top & peel it well on the surface & put it in the fridge. The surface with watermelon juice becomes smooth, opaque & shiny.
- Αφού πήξει καλά μετά από λίγες ώρες το κόβουμε σε κομμάτια (αντιστοιχεί ένα κομμάτι σε κάθε μπισκότο) & σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου