Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ (THESSALONIKI BUNS IN THE BREADMACHINE)

 


Μελετώντας αρκετές συνταγές έφτιαξα πρώτη φορά κουλούρια θεσσαλονίκης με σουσάμι, εύγευστα με μεγάλη επιτυχία ζυμώνοντας τη ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα μόνο ζύμωμα. 

Τα υλικά για τη ζύμη, ακολουθούν τη βασική αρχή για τα ζυμώματα στον αρτοπαρασκευαστή στερεά- υγρά 3/1

Τα υλικά για τη ζύμη:

450 γραμ. αλεύρι κίτρινο

1 κ.γλ. αλάτι

 1 φλ. νερό

1 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη

2 κ.σ. ταχίνι

 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.σ. ζάχαρη

Τα έβαλα στον αρτοπαρασκευστή με τη σειρά που αναγράφονται & αφού ζυμώθηκαν. έβαλα τη ζύμη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει λίγη ώρα.. μετά χρησιμοποίησα τη μισή ζύμη, την υπόλοιπη την έβαλα στην κατάψυξη για να τη ψήσω μετά μερικές μέρες. μετά έκοψα μπαλάκια περίπου 50 γραμ. βάρος & έπλασα στρόγγυλα κουλούρια. Τα βούτυξα πρώτα σε ζαχαρόνερο & μετά σε σουσάμι & τα έψησα σε ταψί στωρμμένο σε αντικολλητικό χαρτί, τα άφησα λίγο σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν λίγο & τα έψησα  15 λεπτά σε δυνατό φούρνο

Studying several recipes I made for the first time Thessaloniki sesame buns, delicious with great success kneading the dough in the baker using the program only kneading.

The ingredients for the dough follow the basic principle for kneading in the baker solid liquids 3/1

The ingredients for the dough:


450 g yellow flour


1 tbsp. salt


 1 cup water


1 tbsp. soft margarine


2 tbsp. tahini


 1 sachet of dry yeast


1 tbsp. sugar


I put them in the baker in the order in which they are listed & after they were kneaded. I put the dough in a warm place to rise for a while .. then I used half of the dough, I put the rest in the freezer to bake after a few days. then I cut balls weighing about 50 grams & made round buns. I dipped them first in sugar water & then in sesame & I baked them in a pan lined with non-stick paper, I left them a little in a warm place to swell a little & I baked them for 15 minutes in a strong oven

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger