Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΕΣ ΣΑΝ ΠΙΡΟΣΚΙ (POTATOES PIES AS PIROSKI)

 Ακολουθώντας τη συνταγή της Μάγιας Καμενάροβα έφτιαξα αυτές τις πατατόπιτες. Μοιάζουν σαν πιροσκί χωρίς τηγάνισμα. Χρησιμοποίησα μόνον τη μισή ζύμη, την άλλη μισή τη φύλαξα στην κατάψυξη για συνταγή με άλλη γέμιση. Οι αναλογίες για τη ζύμη εξαιρετικές, την έκανα στον αρτοπαρασκευαστή, βάζοντας πρώτα τα υγρά υλικά & στο τέλος τη ζάχαρη με τη μαγιά ώστε να μην έρθει σε επαφή με το αλάτι & επέλεξα το πρόγραμμα μόνον ζύμωμα.

Υλικά:          `    
500 g αλεύρι
1 φακ. μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
100 γρ. γιαούρτι
100 ml γάλα
100 ml νερό
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 άσπράδι
1 κρόκος αυγού για να αλοίφουμε από πάνω
Για το γέμισμα:
3 μεγάλες πατάτες. Βρασμένες και στη συνέχεια πουρέ
1 μικρό κρεμμύδι
Για γεύση
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Βάζω μαγιά και αλάτι στο κοσκινισμένο το αλεύρι. Ζεσταίνουμε ελαφρά όλα τα υγρά συστατικά μαζί + ζάχαρη. Θα πρέπει να είναι χλιαρό . Ζυμώνω τη ζύμη στην οποία βάζω και το ασπράδι . Αφήνω να ανέβει η ζύμη, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ετοιμάζω το γέμισμα. Τηγανίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτω το πουρέ πατάτας (μπορείτε να το πολτοποιήσετε με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο με το οποίο φτιάχνουμε το πουρέ πατάτας.) Ανακατέψτε τις πατάτες στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι και με 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, αλάτι, και λίγο φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι. Αφήνω το γέμισμα να κρυώσει.
Χωρίζω τη ζύμη σε μπάλες. Τεντώνω κάθε μπάλα λίγο στο μέγεθος ένα μικρό πιατάκι. Βάζω μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση . Πιέζω τις άκρες για να κολλήσει καλά, ώστε το γέμισμα να μην βγει κατά το ψήσιμο. Τοποθετώ τα πιτάκια με το κολλημένο άκρο στο κάτω μέρος σε χαρτί ψησίματος. Τους αφήνω να ανέβουν ξανά στη ζέστη. Τα αλοίφω από πάνω με τον κρόκο και λίγο γάλα. Ψήσιμο στους 180 ° χωρίς ανεμιστήρα μέχρι ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.
Following the recipe of Maya Kamenarova I made these potato pies. They look like a pie without frying. I used only half the dough, the other half to have kept in the freezer for recipe with other fillings. The proportions for the dough are excellent, I made it in the baker, putting first the liquid ingredients & at the end the sugar with the yeast so that it does not come in contact with the salt & I chose the program only kneading.
Materials: `
500 g flour
1 fax yeast
2 teaspoons salt
100 gr. yoghurt
100 ml of milk
100 ml of water
3 tablespoons oil
1 teaspoon sugar
1 white
1 egg yolk to spread on top
For the filling:
3 large potatoes. Boiled and then mashed
1 small onion
For taste
oregano, salt, pepper
I put yeast and salt in the sifted flour. Lightly heat all the liquid ingredients together + sugar. It should be lukewarm. Knead the dough in which I put the egg white. I let the dough rise, and during this period I prepare the filling. Fry the chopped onion and add the mashed potatoes (you can mash it with a fork or the tool with which we make the mashed potatoes.) Mix the potatoes in the pan with the onion and 1 teaspoon oregano, salt, and a little fresh grated black pepper. I let the filling cool.
Χωρίζω τη ζύμη σε μπάλες. Τεντώνω κάθε μπάλα λίγο στο μέγεθος ένα μικρό
πιατάκι. Βάζω μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση . Πιέζω τις άκρες για να κολλήσει καλά, ώστε το γέμισμα να μην βγει κατά το ψήσιμο. Τοποθετώ τα πιτάκια με το κολλημένο άκρο στο κάτω μέρος σε χαρτί ψησίματος. Τους αφήνω να ανέβουν ξανά στη ζέστη. Τα αλοίφω από πάνω με τον κρόκο και λίγο γάλα. Ψήσιμο στους 180 ° χωρίς ανεμιστήρα μέχρι ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.
Following the recipe of Maya Kamenarova I made these potato pies. They look like a pie without frying. I used only half the dough, the other half to have kept in the freezer for recipe with other fillings. The proportions for the dough are excellent, I made it in the baker, putting first the liquid ingredients & at the end the sugar with the yeast so that it does not come in contact with the salt & I chose the program only kneading.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger