Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ (ROLLS STUFFED WITH CHEESE)



Η Maria Xatzhstamatioy δημοσίευσε αυτή τη συνταγή την οποία υλοποίησα με μόνη διαφορά πως έβαλα τα υλικά για τη ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή & επέλεξα το πρόγραμμα μόνο ζύμωμα.

Για τη ζύμη:
  • 5 γραμ ξερή Μάγια η 15 νωπή.
  • 800 γραμ. αλεύρι
  • 1 κ. γλ ζάχαρη
  • 100 γραμ κορν Φλάουρ
  • 1 κ.γλ αλάτι.
  • 500 γραμ ζεστό νερό.
Για τη γέμιση:
  • Μισό κιλό φέτα η 250 φέτα και 250 γραβιέρα η 250 γραμ φέτα 100 γραμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 150 γραβιέρα, μαϊντανό,, λίγο δυόσμο ,πιπέρι
Ο καθένας επιλέγει τη γέμιση που θέλει..
Κλείνουμε σε νάιλον σακουλάκι τη ζύμηκαι την αφήνουμε ένα τέταρτο.
Την βγάζουμε την ξαναζυμώνουμε στο πάγκο και κόβουμε σε 6 κομμάτια. Πλάθουμε σε μπάλες ίσες σε βάρος όσο το δυνατόν. Τις ραντίζουμε με λάδι ελαφρύ και τις βάζουμε στη άκρη 5 λεπτά . Παίρνουμε μια μπαλίτσα και ανοίγουμε φύλο με τα χέρια λεπτό και μακρόστενο τρόπον τινά Ανοίγει πανεύκολα σαν φτερό. Το ραντίζουμε με λαδάκι και κορν φλάουρ και κάνουμε δύο διπλώματα από τη μακριά πλευρά όπως όταν διπλώνουμε κουβέρτα .Το ίδιο κάνουμε και απ τη στενή. Κάθε φορά λαδώνουμε με λάδι ελαφρύ και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ . Μένει σαν ένα μακρόστενο μαντηλάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες πέντε φορές.
Παίρνουμε πάλι ένα ένα και ανοίγουμε φύλο μακρόστενο με τα χέρια .Βάζουμε στην στενή άκρη 4 γεμάτες κουταλιές από τα τυριά καθώς και στο υπόλοιπο φύλο. Αφήνουμε δύο τρία δάχτυλα πριν το τέλος χωρίς να βάλουμε τυρί. Ρολάρουμε και όταν φτάσουμε στην άκρη χαράζουμε με μαχαιράκι. Κλείνουμε το φύλλο.
Τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε άλλες 5 φορές Κόβουμε το κάθε ρόλο τρια μέρη αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι άσπρο τα μισαά & άσπρο σουσάμι & μαυροσούσουμο στα άλλα μισά για να διακρίνουμε τις δύο διαφορετικές γεμίσεις.. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά.
Έτοιμα λαχταριστά αφράτα ειδικά για τα παιδιά όνειρο.
Maria Xatzhstamatioy published this recipe which I implemented with the only difference that I put the ingredients for the dough in the baker & I chose the program only kneading.
For the dough:
  • 5 grams of dry yeast the 15 fresh.
  • 800 grams of flour
  • 1 tbsp sugar
  • 100 grams of corn flour
  • 1 tbsp salt.
  • 500 g of hot water.
For the filling:
  • Half a kilo of feta or 250 feta and 250 gruyere or 250 g of feta 100 g of chopped onion and 150 gruyere, parsley, a little mint, pepper.
Everyone chooses the filling they want .. Close the dough in a nylon bag and leave it for a quarter. Take it out, knead it again on the counter and cut it into 6 pieces. Shape into balls equal in weight as much as possible. Sprinkle with light oil and set aside for 5 minutes. We take a ball and open sex with our hands in a thin and elongated way. It opens very easily like a feather. Sprinkle with oil and corn flour and make two folds on the long side as when folding a blanket. Do the same on the narrow side. Each time oil with light oil and sprinkle with corn flour. It stays like an elongated handkerchief. Repeat the process five more times. We take one by one again and open an elongated sex with our hands. We put 4 full spoons of the cheeses on the narrow edge as well as the rest of the sex. Leave two or three fingers before the end without adding cheese. Roll and when we reach the edge, carve with a knife. We close the leaf. Place in the pan that we have coated with oil glue. Repeat another 5 times. Cut each roll into three parts, spread with egg and sprinkle with white sesame in half & white sesame & black sesame in the other halves to distinguish the two different fillings. Bake at 180 degrees in the air for 30-35 minutes.
  • Ready delicious fluffy especially for kids dream.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger