Η Maria Xatzhstamatioy δημοσίευσε αυτή τη συνταγή την οποία υλοποίησα με μόνη διαφορά πως έβαλα τα υλικά για τη ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή & επέλεξα το πρόγραμμα μόνο ζύμωμα.
Για τη ζύμη:
- 5 γραμ ξερή Μάγια η 15 νωπή.
- 800 γραμ. αλεύρι
- 1 κ. γλ ζάχαρη
- 100 γραμ κορν Φλάουρ
- 1 κ.γλ αλάτι.
- 500 γραμ ζεστό νερό.
Για τη γέμιση:
- Μισό κιλό φέτα η 250 φέτα και 250 γραβιέρα η 250 γραμ φέτα 100 γραμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 150 γραβιέρα, μαϊντανό,, λίγο δυόσμο ,πιπέρι
Ο καθένας επιλέγει τη γέμιση που θέλει..
Κλείνουμε σε νάιλον σακουλάκι τη ζύμηκαι την αφήνουμε ένα τέταρτο.
Την βγάζουμε την ξαναζυμώνουμε στο πάγκο και κόβουμε σε 6 κομμάτια. Πλάθουμε σε μπάλες ίσες σε βάρος όσο το δυνατόν. Τις ραντίζουμε με λάδι ελαφρύ και τις βάζουμε στη άκρη 5 λεπτά . Παίρνουμε μια μπαλίτσα και ανοίγουμε φύλο με τα χέρια λεπτό και μακρόστενο τρόπον τινά Ανοίγει πανεύκολα σαν φτερό. Το ραντίζουμε με λαδάκι και κορν φλάουρ και κάνουμε δύο διπλώματα από τη μακριά πλευρά όπως όταν διπλώνουμε κουβέρτα .Το ίδιο κάνουμε και απ τη στενή. Κάθε φορά λαδώνουμε με λάδι ελαφρύ και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ . Μένει σαν ένα μακρόστενο μαντηλάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες πέντε φορές.
Παίρνουμε πάλι ένα ένα και ανοίγουμε φύλο μακρόστενο με τα χέρια .Βάζουμε στην στενή άκρη 4 γεμάτες κουταλιές από τα τυριά καθώς και στο υπόλοιπο φύλο. Αφήνουμε δύο τρία δάχτυλα πριν το τέλος χωρίς να βάλουμε τυρί. Ρολάρουμε και όταν φτάσουμε στην άκρη χαράζουμε με μαχαιράκι. Κλείνουμε το φύλλο.
Τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε άλλες 5 φορές Κόβουμε το κάθε ρόλο τρια μέρη αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι άσπρο τα μισαά & άσπρο σουσάμι & μαυροσούσουμο στα άλλα μισά για να διακρίνουμε τις δύο διαφορετικές γεμίσεις.. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά.
Έτοιμα λαχταριστά αφράτα ειδικά για τα παιδιά όνειρο.
Maria Xatzhstamatioy published this recipe which I implemented with the only difference that I put the ingredients for the dough in the baker & I chose the program only kneading.
For the dough:
- 5 grams of dry yeast the 15 fresh.
- 800 grams of flour
- 1 tbsp sugar
- 100 grams of corn flour
- 1 tbsp salt.
- 500 g of hot water.
For the filling:
- Half a kilo of feta or 250 feta and 250 gruyere or 250 g of feta 100 g of chopped onion and 150 gruyere, parsley, a little mint, pepper.
- Ready delicious fluffy especially for kids dream.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου