Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ (LETTUCE DUMPLINGS)

Οι ευκολότεροι & ελαφρότεροι ντολμάδες:
Διαλέγουμε τα μεγαλύτερα φύλλα από τα μαρούλια. Τα ζεματάμε ελαφρά & ετοιμάζουμε τη γέμιση από βοδινό κιμά, ένα φλυτζανάκι ρύζι, αλάτι, πιπέρι ,μαϊντανό, άνηθο & μια ιδιαίτερη πινελιά τριμμένο τζίντζερ. Επίσης προσθέτουμε ένα κύβο κοτόπουλου. Τυλίγουμε τα φύλλα με τη γέμιση τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό ,λίγο λάδι & τοποθετούμε πάνω ένα πιάτο για να μην κουνιούνται οι ντολμάδες. Βράσιμο μισή ώρα. Αυγοκόβουμε & στο αυγόκομμα προσθέτουμε δυο-τρεις κουταλιές γιαούρτι. Τη σάλτσα τη σερβίρουμε χωριστά.
The easiest & lightest :
We choose the largest leaves from lettuce. Heat them lightly and prepare the filling from minced beef, a cup of rice, salt, pepper, parsley, dill & a special touch of grated ginger. We also add a chicken cube.
Wrap the leaves with the filling, place them in a saucepan, fill with water, a little oil & place on a plate to keep the dolmades from shaking. Boil for half an hour.Yogurt & add two or three tablespoons of yogurt to the egg yolk. Serve the sauce separately.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger