1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελλάκι μαγιά
1 αβγό
450γρ. αλεύρι
5 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 φακελλάκι μαγιά
1 αβγό
450γρ. αλεύρι
5 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:

Αφήνετε στην άκρη τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια την κόβετε σε μικρά κομμάτια, σε ίσα μεγέθη. Με το χέρι κάνετε κάθε κομματάκι, μπαλάκι το ανοίγετε και βάζετε μέσα πραλίνα ή μαρμελάδα. Τα κλείνετε σαν πουγκί και τα βάζετε σε ταψί όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα με το κλείσιμο από κάτω. Τα αφήνετε στην άκρη για μισή ώρα να φουσκώσουν. Ψήνετε περίπου 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς. Όταν βγουν αλείφετε με λίγο βούτυρο λιωμένο να γυαλίσουν και πασπαλίζετε ζάχαρη άχνη.
Εγώ ζύμωσα τη ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή επιλέγοντας το πρόγραμμα μόνο ζύμωμα.
Η δόση μπορεί να δώσει 24 μικρά ή 16 μέτρια ντόνατς. Ψήνωντας τα ντόνατ σε θήκες από σιλικόνη για μάφινς με το φούσκωμα παίρνουν σχήμα μανιταριών πορτομπέλο!!!!!!!

Material:
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελλάκι μαγιά
1 αβγό
450γρ. αλεύρι
5 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 φακελλάκι μαγιά
1 αβγό
450γρ. αλεύρι
5 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:

I kneaded the dough to the baker by selecting the program only kneading.
The dose can give 24 small or 16 moderate donuts. Roasting donuts in silicone muffin pouches with inflatable mushroom shaped pouches !!!!!!
!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου