Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (DISHES FOR "CLEAN MONDAY")

Σήμερα έφτιαξα λαγάνα με την εξής δόση & την σχημάτισα σαν ηλίανθο ακολουθώντας την παρότρυνση  της Maya Camenarova:
Έβαλα στον αρτοπαρασκευαστή 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις , 1 κούπα αλεύρι , κίτρινο. μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μισή κούπα νερό, 2 κουταλιές ταχίνι, ! κουταλάκι του γλυκού μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Επέλεξα το πρόγραμμα ζύμη μετά ζύμωμα το έβαλα σε ρηχό ταψάκι.  με ένα πιάτο σημάδεψα το κέντρο του άνθους & κόβοντας τις άκρες σχημάτισα τα πέταλα.
Με μια σκαλιστή φόρμα σημάδεψα το κέντρο του λουλουδιού & μέ οδοντογλυφίδα το τρύπησα σε αρκετά σημεία.  Λίγη ώρα σε προθερμασμένο φούρνο για φουσκώσει & κατόπιν άλειμμα με λίγο αραιό ταχίνι & πασπάλισμα με σουσάμι. Ψήσιμο σε δυνατό φούρνο. 
Επίσης στόλισα την ταραμοσαλάτα με τον τρόπο που τη στόλιζε η μητέρα μου όταν ήμουνα παιδάκι. 
Σε ρηχό πιάτο κάνουμε ένα λόφο με την  ταραμοσαλάτα  Στην κουφή του ένα κομμάτι χαλβά για το εκκλησάκι & δυο κομματάκια από πιπεριά τουρσί για τη στέγη του & ένα μικρό από πράσινη πιπεριά για την πόρτα του . Στην κορυφή της στέγης ένα γαρύφαλλο για σταυρό. Ένα φιδωτό μονοπάτι από μισές ροδέλες ελιάς, καλύτερα με τριμμένο αμύγδαλο ( δεν είχα) & τέλος φυλλαράκια μαϊντανού ή άνηθου για δέντρα.
"Αυτός είναι ο λόφος του Άη Λιά " έλεγε η μητέρα μου!!!!!!!!!!!!!!!!
Today I made langoulas with the following dose & formed it as a sunflower following Maya Camenarova's incitement:
I put in the bakery 1 cup of all-purpose flour, 1 cup of flour, yellow. half a teaspoon of salt, half a cup of water, 2 tablespoons of tahini,! teaspoon of yeast, 1 teaspoon of sugar. I chose the dough program after kneading I put it in a shallow dish. with a plate I marked the center of the flower & cutting the edges I formed the petals.
With a carved form I marked the center of the flower and with a toothpick I dug it in several places. A little while in a preheated oven for inflating and then sprinkle with a little spicy tahini & sprinkle with sesame seeds. Baking in a strong oven.
In a shallow dish we make a hill with the taramosalata In its bucket a piece of chalva for the chapel & two pieces of pickled pepper for its roof & a small of green pepper for its door. At the top of the roof a carnation for a cross. A snake path of half olive olives, best with grated almond (I did not) and end parsley of parsley or tree dill.  "This is the hill of St. Elias" said my mother !!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger