Πρώτη φορά αποπειράθηκα να φτιάξω τα γνωστά γαλλικά μπισκότα μακαρόν με αρκετή επιτυχία.
Ψάχνοντας διάφορες συνταγές κατέληξα πως η σωστή δόση είναι η εξής:
Απαιτείται το ίδιο βάρος σε ασπράδια αυγού, κρυσταλλική ζάχαρη, άχνη ζάχαρη & αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη. 4 ασπράδια αυγού είναι περίπου 100 γραμ. & απαιτείται αντίστοιχη ποσότητα από τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα & συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τη κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύοντας ελαφρά προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη & τη σκόνη αμυγδάλου. Καλύτερα για να έχουμε ομοιόμορφα μπισκότα αφού βάλουμε το μείγμα σε κορνέ βάζουμε ίση ποσότητα σε βάσεις για μικρά cup cake. αφού φορμάρουμε περιμένουμε περίπου μισή ώρα για πιάσουν ελαφρά κρούστα & ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 25 βαθμών για 12-15 λεπτά. μετά το στέγνωμα τα ενώνουμε ανά δύο με μαρμελάδα ή σοκολάτας. Η ζύμη μπορεί να χρωματιστεί με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
For the first time I tried to make the well-known French macaroni biscuits with a lot of success.
Looking for different prescriptions, I concluded that the correct dose is:
The same weight is required in egg whites, crystalline sugar, powdered sugar & powdered almonds. 4 egg whites are about 100 g & a corresponding amount of the remaining ingredients is required. Beat the egg whites with a pinch of salt in a tight meringue and continue to hit adding crystallized sugar.
Mixing lightly add the powdered sugar & almond powder. Better to have uniform biscuits after putting the mixture into a cornel, put an equal amount in bases for small cup cake. after molding we wait about half an hour to catch a light crust & bake at low temperature about 25 degrees for 12-15 minutes. after drying, we mix them together with jam or chocolate. The dough can be colored with pastry colors.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου