Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΝΤΙ , ΕΝΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ (MANTI, A FOOD OF ASIA MINOR)

Έφτιαξα  για πρώτη φορά μαντί ένα φαγητό που έφτασε στον τόπο μας μαζί με τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. τό μαγείρεψα ακολουθώντας τις οδηγές της αγαπημένης μου φίλης Stauroula Tsitoglou από το Καπαδοκκικό Καρδίτσης που την έμαθε από τη μητέρα & τη γιαγιά της που είναι απόγονοι προσφύγων που μετά την ανταλλαγή πληθυσμών το 1924 από το μακρινό Τσουχούρ της Καπαδοκκίας κατέληξαν στο θεσσαλικό κάμπο. Από όλες τις συνταγές  που βρήκα στο διαδίκτυο η συνταγή που ομοιάζει περισσότερο είναι το αρμένικο μαντί με τον τρόπο που περιγράφεται εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=0k-x4DbQ0eY&t=3s με μόνη διαφορά ότι στο μείγμα του κιμά προστίθεται λίγη τριμμένη πατάτα. Το γευστικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.
I made for the first time a food that comes to our place along with the refugees of Asia Minor. I cook it by following the instructions of my beloved friend Stauroula Tsitoglou from the village Kapadokikiko of Karditsa, cut from her mother and grandmother who are descendants of refugees who, after the exchange of populations in 1924 from distant Tsohour of Cappadocia, ended up in the Thessalian plain. From all the recipes I found on the internet the most similar recipe is the Armenian Manti in the way described here:https://www.youtube.com/watch?v=0k-x4DbQ0eY&t=3s except that a small grated potato is added to the minced meat mix. The delicious result was excellent.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου