Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΠΙΤΑ (PIE OF COD)

Μια πρωτότυπη πίτα που την εμπνεύστηκα από τις μπακαλιαρόπιτες Κεφαλλονιάς & την έφτιαξα έχοντας βάση διάφορα περισσεύματα.
Έχοντας υπόλοιπο από βρασμένο παστό μπακαλιάρο αντί να κάνω κροκέτες μπακαλιάρου σκέφτηκα να κάνω μια πίτα με γέμιση μπακαλιάρου!
Μάδησα τον βρασμένο μπακαλιάρο σε νιφάδες& τοποθέτησα λίγη ώρα πουρέ πατάτας (που είχε περισσέψει από την προηγούμενη μέρα) σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά του. μετά ανάμιξα το μπακαλιάρο, τον πουρέ, αρκετή ψιλοκομμένη φρέσκια ματζουράνα (που είναι το αγαπημένο μυριστικό της Κεφαλλονιάς) & λίγο τριμμένο σκληρό τυρί  ( δεν είναι απαραίτητο αν ο μπακαλιάρος είναι αρκετά αλμυρός ακόμη).
Ύστερα έφτιαξα  την πίτα όπως περιγράφεται εδώ: http://lila365idees.blogspot.gr/2013/09/trick-opening-sheet-for-pie.html  τοποθετώντας το μείγμα του μπακαλιάρου για γέμιση. Ψήσιμο περίπου σαράντα λεπτά & το αποτέλεσμα εξαιρετικό!!!!!!!!!!!!!!
An original pie which was inspired by bakaliaropites Kefalonia & built it having on various surpluses.
Having rest of boiled salted cod instead of haddock croquettes I thought I'd make a pie stuffed with cod!
Plucked the boiled cod into flakes & posted shortly mashed potatoes (which was left over from the previous day) to strainer to drain fluids. after mixing haddock, mashed potatoes, enough chopped fresh marjoram (which is the favorite of Kefalonia myristic) & some grated hard cheese (not necessary if the cod is salty enough yet).
After I made the pie as described here: http://lila365idees.blogspot.gr/2013/09/trick-opening-sheet-for-pie.html   placing the mixture of cod for stuffing. Firing about forty minutes and the result excellent!!!!!

3 σχόλια:

  1. Αν υποθεσουμε οτι δεν εχουμε περισσευματα και θελουμε να τη φτιαξουμε εξ αρχης ποιες οι αναλογιες των υλικων; πουρες, μπακαλιαρος και τα υπολοιπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μπορώ να δώσω ακριβή στοιχεία, πρώτη φορά πειραματίστηκα δοκίμασα τη γέμιση & το τυρί το έβαλα προοδευτικά μέχρι του σημείου να με ικανοποιήσει η γεύση, & βγήκε το αποτέλεσμα καλό. Είχα ματζουράνα σε μια γλάστρα & την έβαλα ως μυριστικό τυχαία!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τοτε θα πειραματιστω κι εγω κι ο Θεος της μαγειρικης ας βαλει το χερι του :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Powered By Blogger