Έχοντας υπόλοιπο από βρασμένο παστό μπακαλιάρο αντί να κάνω κροκέτες μπακαλιάρου σκέφτηκα να κάνω μια πίτα με γέμιση μπακαλιάρου!
Μάδησα τον βρασμένο μπακαλιάρο σε νιφάδες& τοποθέτησα λίγη ώρα πουρέ πατάτας (που είχε περισσέψει από την προηγούμενη μέρα) σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά του. μετά ανάμιξα το μπακαλιάρο, τον πουρέ, αρκετή ψιλοκομμένη φρέσκια ματζουράνα (που είναι το αγαπημένο μυριστικό της Κεφαλλονιάς) & λίγο τριμμένο σκληρό τυρί ( δεν είναι απαραίτητο αν ο μπακαλιάρος είναι αρκετά αλμυρός ακόμη).
Ύστερα έφτιαξα την πίτα όπως περιγράφεται εδώ: http://lila365idees.blogspot.gr/2013/09/trick-opening-sheet-for-pie.html τοποθετώντας το μείγμα του μπακαλιάρου για γέμιση. Ψήσιμο περίπου σαράντα λεπτά & το αποτέλεσμα εξαιρετικό!!!!!!!!!!!!!!
Having rest of boiled salted cod instead of haddock croquettes I thought I'd make a pie stuffed with cod!
After I made the pie as described here: http://lila365idees.blogspot.gr/2013/09/trick-opening-sheet-for-pie.html placing the mixture of cod for stuffing. Firing about forty minutes and the result excellent!!!!!
Αν υποθεσουμε οτι δεν εχουμε περισσευματα και θελουμε να τη φτιαξουμε εξ αρχης ποιες οι αναλογιες των υλικων; πουρες, μπακαλιαρος και τα υπολοιπα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε μπορώ να δώσω ακριβή στοιχεία, πρώτη φορά πειραματίστηκα δοκίμασα τη γέμιση & το τυρί το έβαλα προοδευτικά μέχρι του σημείου να με ικανοποιήσει η γεύση, & βγήκε το αποτέλεσμα καλό. Είχα ματζουράνα σε μια γλάστρα & την έβαλα ως μυριστικό τυχαία!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤοτε θα πειραματιστω κι εγω κι ο Θεος της μαγειρικης ας βαλει το χερι του :p
ΑπάντησηΔιαγραφή