Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΡΟΜΗΛΟ (JAM DAMSONS)

Μ' αυτό τον τρόπο γίνεται η μαρμελάδα από κορόμηλα, δαμάσκηνα & άλλα παρόμοια μικρά φρούτα των οποίων το κουκούτσι είναι προσκολήμμένο στη σάρκα του καρπού.
Αφού πλύνετε καλά τα φρούτα & αφαιρέσετε τα κοτσάνια τα βάζετε σε κατσαρόλα χωρίς καθόλου νερό & τα αχνίζετε ώσπου να μαλακώσουν. (Βγάζουν αρκετό νερό). Κατόπιν Βάζετε ένα σουρωτήρι μέσα σ' ένα βαθύτερο σκεύος & ρίχνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας να στραγγίσει ενώ πατάτε αμέσως τα φρούτα με το εργαλείο που πατάμε τον πουρέ ή πιέζοντας με τα δάχτυλα φορώντας γάντια. Η σάρκα του φρούτου περνά μέσα από τις τρύπες του σουρωτηριού & μένουν πάνω οι φλούδες & τα κουκούτσια τα οποία πετάμε . Μετράμε ότι έχει απομείνει στο κάτω σκεύος & όσα ποτήρια πολτού μαζέψουμε τόσα ποτήρια ζάχαρη προσθέτουμε . Βράζουμε τον πολτό με τη ζάχαρη, αφού ξαφρίσουμε & δένουμε τη μαρμελάδα. Μόλις φθάσει στο σημείο που να είναι έτοιμη γεμίζουμε μ' αυτήν αποστειρωμένα βάζα αμέσως (για να πήξει μέσα στο βάζο) που έχουμε τοποθετήσει μέσα σ' ένα ταψί με νερό (για να ελαττώσει τη θερμοκρασία & να μην σπάσουν). 
Γίνεται πηχτή μαρμελάδα ελαφρά υπόξινη & το χρώμα της εξαρτάται από το χρώμα των φρούτων. Είναι ιδανική για ενώσεις μπισκότα τύπου σαμπλέ γιατί δεν  είναι ρευστή & τοποθετείται εύκολα με το μαχαίρι. 
In this way it becomes jam damsons , plums and other similar small fruits whose kernel is adhering to the flesh .
After thoroughly wash fruits and remove the stems put them in a saucepan without any water & steam them until soft . ( They pull enough water). Then Put a strainer into a deeper pan and pour the contents of the pot to drain and immediately press the fruit with the tool to press the puree or pressing with fingers wearing gloves. The flesh of the fruit passes through the holes of the colander & left over peels & pits which we fly . We measure what is left in the bottom pan & those glasses pulp gather as many glasses of sugar added . Boil the pulp with sugar, after skimming & tie jam. Once reached the point where it is ready to fill therewith sterilized jars immediately ( to coagulate into the jar ) which we placed into a pan of water (to reduce the temperature and not to break ) .
Becomes thick jam slightly sour and the color depends on the color of the fruit. It is ideal for compounds biscuits type Sables because it is volatile and is easily installed with the knife.

1 σχόλιο:

  1. Είναι η αγαπημένη μου μαρμελάδα, και βλέπω ότι έφτιαξες και από το κίτρινο άγριο κορόμηλο, όπως κι εγώ!!! Την κάνω ακριβώς με τον τρόπο που περιγράφεις! Καλοφάγωτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Powered By Blogger