Αν βρείτε χονδρόφλουδα πορτοκάλια, εκμεταλλευτείτε τις φλούδες για να κάνετε εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού. Αφού ξύσατε τα πορτοκάλια με τρίφτη, κόβετε τη φλούδα σε έξι ή οκτώ κομμάτια, αναλόγως του μεγέθους. κάνετε ρολό, είτε στερεώνοτας τα με οδοντογλυφίδες. είτε όπως παλιά περνώντας με χοντρή βελόνα σε ένα σπάγγο. Τρία ξεπικρίσματα , κάντε το σιρόπι με δυό κούπες νερό ανά κιλό ζάχαρης, βράζετε το σιρόπι λίγο, αργότερα μαζί με τα πορτοκάλια, βράστε να μαλακώσουν και καλύτερα να δέσετε το σιρόπι την επόμενη μέρα.
If you find thick-skinned oranges, use the peels to make an excellent spoon dessert. After you have grated the oranges, cut the peel into six or eight pieces, depending on the size. Make a roll, either securing them with toothpicks. or as in the old days, by passing a thick needle through a string. Three bitterings, make the syrup with two cups of water per kilo of sugar, boil the syrup a little, later together with the oranges, boil until soft and it is better to bind the syrup the next day.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου