Σήμερα στο 5ο ΗΑΠΗ ο Χρήστος Κωνσταντός χημκός καθηγητής μας μίλησε για την παρασκευή λικέρ και μας δίδαξε πως να φτιάχνουμδύο λικές από φυσικά υλικά φύλλα αρμπαρρόροζας και φλούδες λεμονιού. να και οι συνταγές:
Λικέρ αρμπαρόριζα:
70 φύλλα αρμπαρόριζα σε ένα λίτρο κρασί 1 κιλό ζάχαρη
Το μπουκάλι να είναι μεγάλο.
500 γραμ ρετσίνα ή τσίπουρο 30ο ή κρασί αρετσίνωτο ή ροζέ. 500 γραμ . ζάχαρη,. Το βάζουμε σε σκιερό μέρος και το ανακατεύουμε κάθε μέρα για 15 μέρες. τη ζάχαρη και το νερό το βράζουμε 2 λεπτά μέχει να να γίνει ελαφρύ σιρόπι. το αφήνουμε να κρυώσει, στραγγίζουμε το ποτό, προσθέτουμε το σιρόπι και περιμένουμε άλλες 15 μέρες να ωριμάσει το λικέρ.
Λικέρ λιμοντσέλλο:
10 ακέρωτα λεμόνια:1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα ή άσπρο ρούμι ή τζιν. 500 γραμ ζάχρη , 500 γραμ νερό. Από τα λεμόνια βγάζουμε τη φλούδα πολύ λεπτή και την κόβουμε μικρά κομματάκια. Το βάζουμε σε σκοτεινό μέρος, το ανακατεύουμε κάθε μέρα για 15 μέρες. Τη ζάχαρη με το νερό το βράζουμε 2 λεπτά να γίνει σιρόπι. Το φιλτράρουμε και το αφήνουμε με το σιρόπι άλλες 15 μέρες.
Today at the 5th IAP, the chemistry professor Christos Constantos talked to us about the preparation of liqueurs and taught us how to make liqueurs from natural materials, rosehip leaves and lemon peels. here are the recipes:
Liqueur Pelargonium graveolens.:
70 leaves of Pelargonium graveolens in a liter of wine 1 kilo of sugar
The bottle should be big.
500 grams of or Tsipouro 30% or Aretsinoto or Rose wine. 500 grams sugar,. We put it in a shady place and stir it every day for 15 days. boil the sugar and water for 2 minutes until it becomes a light syrup. let it cool, strain the drink, add the syrup and wait another 15 days for the liqueur to mature.
Limoncello liqueur:
10 whole lemons: 1 liter wine of tsipouro without anise or vodka or white rum or gin. 500 grams of sugar, 500 grams of water. Peel the lemons very thinly and cut them into small pieces. Put it in a dark place, stir it every day for 15 days. Boil the sugar and water for 2 minutes until it becomes a syrup. Filter it and leave it with the syrup for another 15 days.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου