Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

BANITSA, ΜΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ (BANITSA, A BULGARIAN CHEESE PIE)

 

Είδα πολλές συνταγές για τη banitsa την παραδοσιακή τυρόπιτα της Βουλγαρίας και προσπάθησα να την κάνω κι εεγώ Σε λαδωμενο ταψί,'εστρωσα έτοιμα φύλλα για πίτες ζαρωμένα και λαδωμένα και ανάμεσα τους σε κάθε στρώση τη γέμιση που αποτελείται από χτυπημένα αυγά τριμμένο τυρί φέτα γιαούρτι , ένα κουταλάκι σόδα, πιπέρι άσπρο. Στην επιφάνεια αλείφουμε με πινέλο χτυπημένο κρόκοαυγού με μια κουταλιά γάλα. Κοβουμε την πίτα σε κομμάτια πριν το ψήσιμο. Ψήσιμο στην αρχή στους 200ο, και μετά χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια. 

I saw many recipes for banitsa, the traditional cheese pie of Bulgaria, and I tried to make it myself. On a greased baking sheet, I laid out ready-made pie sheets, wrinkled and oiled, and between each layer the filling consisting of beaten eggs, grated feta cheese, yogurt, a teaspoon soda, white pepper. Brush the surface with beaten egg yolk with a spoonful of milk. Cut the pie into pieces before baking. Bake in the beginning at 200 degrees, and then lower the temperature a little until the surface turns pin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger