Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

TΡΙΓΩΝΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙA ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ (TRIANGLE GRAPE LEAVES WITH MANGEL)


Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα τρίγωνα ντολμαδάκια τυλίγοντας φύλλα από σέσκουλα (παζιά τα λέμε στη Θεσσαλία) Το video εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=HYQAkbFvmDY μας καθοδηγεί για την εκτέλεση. Τα σέσκουλα τα ζεματάμε ελάχιστα.

 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΛΙΚΑ.

3 κρεμμύδια. 2 σκελίδες σκόρδο. Ελαιόλαδο. Πελτές ντομάτας. Ρύζι και γλυκός τραχανάς μισό -μισό. Αλάτι. Μαύρο πιπέρι. Δυόσμος. 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Ζεστό νερό. Ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σέσκουλα όσο δυνατόν πιο μεγάλα φύλλα. ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ. Λάδι. πελτέ ντομάτας. Σκόρδο.ζεστό νερό. Αλάτι. Χυμό λεμονιού. 

Μπορείτε να το σερβίρετε με γιαούρτι αν θέλετε,είναι εξαιρετικό. Αν περισσέψει γέμιση, πολτοποιείστε τα κατσάνι από τα σέσκουλα, προσθέσετε την εναπομείνασα γέμιση, ρίξτε λίγο νερό , βράστε λίγα λεπτά και έχετε μια πεντανόστιμη σούπα.

You can make these triangular dolmades by wrapping leaves of mangels (see you in Thessaly) The video here: https://www.youtube.com/watch?v=HYQAkbFvmDY We scald the mangels a little.

NECESSARY MATERIALS.

3 onions. 2 cloves of garlic. olive oil. Tomato puree. Rice and sweet trachanas half-half. Salt. Black pepper. . 1 tablespoon of lemon juice.  hot water. Chopped parsley. Slescula as large leaves as possible.

FOR SAUCE.

Oil. tomato paste. Garlic. 300 ml warm water. Salt.Lemon juice.

You can serve it with yogurt if you want, it's excellent. If there is any filling left over, mash the chickpeas, add the remaining filling, pour some water, boil for a few minutes and you have a delicious soup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger