Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ (CHICKEN LEGS WITH RICE IN THE COVERED PAN)


Πανεύκολο φαγητό που μπορεί να το φτιάξει κανείς δίχως πολύ κόπο!

Πλένουμε τα μπούτια κοτόπουλου τα αλατοπιπερώνουμε και τα τσιγαρίζουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα σβήνουμε με χυμό λεμονιού.. Στη γάστα βάζουμε ρύζι μπασμάτι , χυμό λεμονιού, ,  αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, αρκετό βραστό νερόκαι τα τσιγαρισμένα μπούτια κοτόπουλου. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε σε 200 βαθμούς 45 λεπτά με το καπάκι και λίγο ακόμη χωρίς αυτό. Σερβίρεται με γιαούρτι.

Very easy food that can be made without much effort!

We wash the chicken legs, season them with salt and pepper and fry them in a pan with a little olive oil and extinguish them with lemon juice. Put basmati rice, lemon juice, salt, pepper, oregano, enough boiling water and the fried chicken legs in the pan. Cover the pan with its lid and bake at 200 degrees for 45 minutes with the lid on and a little longer without it. Served with yogurt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger