Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

ΩΓΚΡΑΝΤΕΝ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ (OGRADEN WITH POTATOES AND CAULIFLOWER)


Για το φαγητο αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελφρά ζεμαματισμένο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ξεφλουδίζουμε πατάτες και τις κόβουμε στο μαντολίνο σε πολύ λεπτές φέτες. Τις βράζουμε σε γάλα λίγα λεπτά. Ετοιμάζουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ στην οποία προσθέτουμε χτυπημένο αυγό, αλάτι , πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε μια στώση πτάττες, μετά κουνουπίδι, μετά τρμμένα κίτρινα τυριά, , ξανά πατάτες, ξανά κουνουπίδι, ξανά κίτρινα τυριά. Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ από πανω, τριμμένη παρμεζάνα και λίγη φρυγανιά για κρούστα.Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια. 

For this dish we can use lightly scalded cauliflower cut into small pieces. Peel potatoes and cut them on the mandoline into very thin slices. Boil them in milk for a few minutes. Prepare a light béchamel to which we add beaten egg, salt, pepper, nutmeg. In a buttered pan, lay out a layer of patties, then cauliflower, then grated yellow cheeses, potatoes again, cauliflower again, yellow cheeses again. Add the béchamel from pano, grated parmesan and a little breadcrumbs for a crust. Bake in a moderate oven until the surface is rosy red.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger