Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ (PANS WITH WALNUTS AND HONEY)

Τις τηγανίτες αυτές τις γνωρίζω από τα παιδικά μου χρόνια. Είναι γνωστές σε όλα τα γερμανόφωνα κράτη. Για να γίνουν απαιτείται το κατάλληλο σιδερένιο εργαλείο που απεικονίζει το σχήμα, καταλήγει σε ένα βραχίονα με ξύλινη λαβή. Αυτό το κρατάμε στο λάδι του τηγανιού μέχρι να κάψει καλά και μετά στο χυλό να απελευθερωθεί ποσότητα χυλού στο αντίστοιχο σχήμα. Αφού ψηθεί η κάτω πλευρά γυρίζουμε την τηγανίτα από την ανάποδη και την αφαιρούμε από το τηγάνι και την αποθέτουμε σε απορροφητικό χαρτί. Το πρώτο εργαλείο το είχε χαρίσει μια γερμανίδα στη θεία μου που είχε εκτιμίσει τις μαγειρικές της ικανότητες. Έκτοτε απέκτησα και και εργαλεία σε διάφορα σχήματα. Ο κατάλληλος χυλός που απαιτείται από ένα μεγάλο ή δύο μικρά αυγά, μια κούπα αλεύρι , μια κούπα γάλα, μια πρέζα ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι. Οι τηγανίτες σερβίρονται με αρκετό μέλι, τριμμένα καρύδια και κανέλλα. Αυτή  η δόση δίνει περίπου 40 τηγανίτες!!!!!!
I have known these pancakes since my childhood. They are known in all German-speaking countries. To make them, the appropriate iron tool that depicts the shape is required, ending in an arm with a wooden handle. We keep this in the oil of the pan until it burns well and then in the porridge to release a quantity of porridge in the corresponding shape. After the underside is cooked, turn the pancake upside down and remove it from the pan and place it on absorbent paper. The first tool was given to my aunt by a German woman who appreciated her cooking skills. Since then I have also acquired tools in various shapes. The appropriate porridge required from one large or two small eggs, a cup of flour, a cup of milk, a pinch of sugar, a pinch of salt. Pancakes are served with plenty of honey, grated walnuts and cinnamon. This batch makes about 40 pancakes!!!!!!
In German-speaking countries, tegnites are not only used as a sweet dessert, but because their dough does not contain sugar, they are used as an accompaniment to meats with their sauce on top.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger