Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ (THREE DIFFERENT QUINCE BANDAGES)


 Με τα τελευταία κυδώνια της χρονιάς έκανα τρία διαφορετικά γλυκά με κοινή διαδικασία.

Πρώτα έπλυνα καλά τα κυδώνια και έτριψα το χνούδι στην επιφάνεια τους. Μετά ξεφλούδισα και  έκοψα τα κυδώνια σε μικρά κομματάκια και κράτησα τις φλούδες και τα κουκούτσια. Τοποθέτησα τα κομμένα κυδώνια σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει  κατά πολύ. Τις φλούδες και τα κουκούτσια τα έδεσα σε τουλπάνι και προσέθεσα ένα τριμμένο μήλο. έβρασα περίπου μισή ώρα, Στράγγισα το ζουμί περνώντας από τουλπάνι και πέταξα τις φλούδες και τα κουκούτσια. μέτρησα το ζουμί το έβαλα σε κατσαρόλα μαζί με την μισή ποσότητα ζάχαρης και τα έβρασα μαζί με δύο φύλλα αρμπαρόριζας και λίγο χυμό λεμονιού μεχρι να κοκκινήσει και να πήξει. Έβαλα τον πελτέ σε ρηχά διάφανα βάζα.

Τα βρασμένα κυδώνια τα έλιωσα με ραβδομπλέντερ και τα χώρισα σε δύο μέρη. Τα μισά τα έβρασα με ζάχαρη και αρμπαρόριζα και χυμό λεμονιού. και υπόλοιπα με στέβια και αρμπαρόριζα και χυμό λεμονιού, κάνοντας δύο διαφορετικές μαρμελάδες.

With the last quinces of the year I made three different sweets with a common process.

First I washed the quinces well and rubbed the fluff on their surface. Then I peeled and cut the quinces into small pieces and kept the skins and pits. I placed the cut quinces in a pot with water to cover them. I tied the peels and seeds in a turban and added a grated apple. it boiled for about half an hour, I strained the juice through a strainer and threw away the skins and seeds. I measured the juice, put it in a pot along with half the amount of sugar and boiled them together with two leaves of burdock root and a little lemon juice until it turned red and thickened. I put the paste in shallow transparent jars.

I melted the boiled quinces with a blender and divided them into two parts. I sprinkled half of them with sugar and rosemary and lemon juice. and the rest with stevia and burdock root and lemon juice, making two different jams.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger