Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

MΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΡΟΜΗΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ! (WILD PLUM JAM IN THE OVEN!)

Έφτιαξα μαρμελάδα από κορόμηλα με τον τρόπο αυτό:

Αφού έπλυνα καλά το κορόμηλα, αφαίρεσα τα τα κοτσάνια και έκανα μια σχισμή με το μαχαίρι. Κατόπιν έστρωσα στο ταψί του φούρνο χαρτί ψησίματος και τοποθέτησα τα κορόμηλα σε μία σειρά. Μια ώρα στην ελάχιστη θερμοκρασία του φούρνου είνα αρκετή να τα μαλακώσει . Σε σουωτ΄ρι πάνω από μια κατσαρόλα πίεσα τα καρόμηλα να βγει ο πολτός και να μείνουν τα κουκούτσια και οι φλούδες. Προσθέτοντας λίγη ζάχαρη περίπου το 1/3 του πολτού βράζουμε ελάχιστα, ξαφρίζοντας περίπου το πολύ 10 λεπτά, την τοποθετούμε στα βάζα και η μαρμελάδα πήζει σε χρόνο ρεκόρ!

I made jam from wild plums in this way:

After I thoroughly washed the plums, I removed the stems and made a slit with the knife. Then I lined the oven tray with baking paper and placed the plums in a row. One hour at the minimum temperature of the oven is enough to soften them. In a colander over a pot, I pressed the plums so that the pulp comes out and the seeds and skins remain. Adding a little sugar to about 1/3 of the pulp, boil it for a minimum, skimming for about 10 minutes at the most, place it in the jars and the jam sets in record time!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger