Η πίτα αυτή συνηθίζεται να μαγειρεύεται στα χωριά του κάμπου. Δεν υπάρχουν σαφείς αναλογίες.
Τρίβουμε στον τρίφτη χοντρά κολοκυθάκια ή καλύτερα κίτρινη κολοκύθα & αλατίζουμε και στίβουμε καλά . Προσθέτουμε ένα-δυο αυγ'α χτυπημένα, λίγο πιπέρι , τριμμένο τυρί φέτα & αλεύρι σίτου μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. λαδώνουμε ταψί, ρίχνουμε το μείγμα σε λεπτή στρώση και ραντίζουμε με λάδι. Ψήνουμε στους 200ο μέχρι να ροδοκοκινήσει η επιφάνεια.
This pie is usually cooked in the villages of the plain. There are no clear analogies.
Grate large zucchinis or better yellow pumpkin on the grater & salt and grind well. Add a couple of beaten eggs, a little pepper, grated feta cheese & wheat flour until it becomes a thick porridge. grease a pan, pour the mixture in a thin layer and sprinkle with oil. Bake at 200°C until the surface turns pink.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου