Βρίσκοντας ώριμα βιολογικά βύσσινα έφτιαξα πανελυκολα βύσσινο και βυσσινάδα στον αρτοπαρασκευαστή. Αφού έβγαλα με το σχετικό εργαλείο τα κουκούτια από καλά πλυμένα βύσσινα . Βάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή ίση ποσότητα βύσσινου (χωρίς τα κουκούτσια ζυγισμένου) και ζάχαρης. Μπορούμε να βάλουμε και λίγο παραπάνω ζάχαρη για να βγάλουμε περισσότερη βυσσινάδα.
Αν τα βύσσινα είναι πολλά τα βάζουμε σε δύο δόσεις. Επιλέγουμε το πρόγραμμα μαρμελάδα και λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε λίγοα χυμό λεμονιού. Την επόμενη μέρα δένουμε ελαφρά το γλυκό σε κατσαρόλα , ξαφρίζοντας το. Το τοποθετούμε ζεστό σε βάζα χρησιμοποιώντας για χωνί μισό μπουκάλι από σκληρό pet. τα γεμίζουμε σφιχτά μεχρι το χείλος και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Το σιρόπι που περισσεύει το αποθηκεύουμε με τον ίδιο τρόπο και το πίνουμε ως βυσσινάδα αραιωμένο με κρύο νερό.
Βρίσκοντας ώριμα βιολογικά βύσσινα έφτιαξα πανελυκολα βύσσινο και βυσσινάδα στον αροπαρασκευαστή. Αφού έβγαλα με το σχετικό εργαλείο τα κουκούτια από καλά πλυμένα βύσσινα . Βάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή ίση ποσότητα βύσσινου (χωρίς τα κουκούτσια ζυγισμένου) και ζάχαρης. Μπορούμε να βάλουμε και λίγο παραπάνω ζάχαρη για να βγάλουμε περισσότερη βυσσινάδα.
If there are many sour cherries, put them in two portions. Choose the jam program and just before the end add a little lemon juice. The next day, lightly tie the cake in a saucepan, skimming it. Place it hot in jars using a funnel half bottle of hard pet. fill them tightly to the brim and turn them upside down until they cool.
Save the excess syrup in the same way and drink it as a sour cherry diluted with cold water.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου